Зима

Зима
Пролет

7 ноември 2021 г.

Руските парадокси на ЕС

На война сме, нали така ни казват от телевизора, като онази, Голямата... 

 

Европейският съюз заяви категорично преди две седмици, че ще отложи лицензирането на руската ваксина "Спутник" за неопределено време ", но "...не преди първата четвърт на 2022-а."

Никой не е очаквал да се случи нещо различно при тези търговски войни. Има обаче един забавен парадокс, който неминуемо ще се стовари по плоскостта Ваксъри-Антиваксъри. 

Гражданин на Европейския съюз трябва/решава да пътува до Русия. Ваксиниран е с "три игли", по правилата на нашия Съюз. Но, докато тръгва към летището на път за Москва, разбира, че руското Министерство на здравеопазването е приело, че не приема европейските ваксини. Реципрочно на забраните на ЕС - /правителствата понякога си правят такива номера/. И трябва там да си набодеш още три, но - "спутници". 

И какво прави будният европеец? Заявява на целия свят - "Няма да им стъпя в Русия!" Ето така започва да избуява в умовете "антиваксърството". 

Но какво пък - заради някакви шест ваксини. Ако ти европеецо не си набодеш "Спутника", значи искаш да убиеш наведнъж 144 милиона души. На война сме, нали така ни казват от телевизора, като онази, Голямата. 

Аре, да избием Русия с Пфайзер, Guys! Но вероятно те ще ни спестят тези главоболия. Като си платим още малко за газа им... Газта, в нашия случай.


 Степан Поляков

Няма коментари:

Публикуване на коментар