Зима

Зима
Пролет

1 декември 2021 г.

Коалиция "МОЛ" с приоритети

България трябва да си гледа собствените национални интереси, а не да се чуди в поза партер накъде да се завърти... 

 

На пазара на преговори в МОЛ-а се разбра, че всички участващи проекти на Козяк са се обединили около идеята за приоритет на евроатлантическата интеграция на България. 

ЕС и НАТО - първа цел на българските управляващи! Ура! Да живее! Вечна дружба! КПСС, БКП /Опс, грешка - ЕС, НАТО - ЕС, НАТО!/

Спомням си като бях малка как гледах пленумите на ЦК на БКП, когато въодушевени другари с плам в очите скачаха на крака, ръкопляскаха и скандираха: "Вечна дружба! КПСС, БКП!". Дружбата със СССР - необходима като слънчевата светлина. Сега гледам преговорите в МОЛ-а и изпитвам същото усещане. Само където скандираните думи вече са евроатлантически. 

Не мога да разбера защо управляващите през последните три десетилетия така са се вкопчили в тази евроатлантическа интеграция. Все едно без нея България няма да я бъде. Имам шокираща новина за тях - България я е имало над тринадесет века по тези земи и дай, Боже, ще продължи да я има въпреки евроатлантиците. Впрочем - начело със Соломон Паси, Филип Димитров, Ленчето Поптодорова, Даниел Лорер и прочие българи. 

Аз, като една простосмъртна българка, която не е ходила на обучение в "Отворено общество", "Америка за България" или на кратки курсове на Козяк, смятам, че България трябва да си гледа собствените национални интереси, а не да се чуди в поза партер накъде да се завърти. 

Евроатлантическата интеграция ни донесе щастието на кокошките, правите краставици, избиването на животните в Странджа, прайдовете пред очите на децата ни, еднополовите бракове, Истанбулската конвенция, американските бази на българска земя, а сега, както настоява "великият българин" Сюлейман Паси, и предстои да разположат ядрено оръжие на наша земя, та и мокро петно да не остане от нас, като започнат да налагат ценностите си примерно на Русия.

За Продайбългерианците е естествено подобно отношение. В края на краищата, работодателят им е ясен. Но се учудвам на партии като ИТН и БСП, които прегръщат подобни безродни идеи. Само да си кажа - дори и да се разберете под крилото на Козяк за правителство, то няма да изтрае много. И след това отново ще трябва да се изправите пред българите и да молите да Ви изберат. За да ги продавате. И предавате.

Ние, от Възраждане, няма да подкрепим нито един приоритет, различен от българските национални интереси. Евроатлантическата интеграция може да почака, докато първо оправим българската държава и народ. И вместо да вземаме решения, както предлагат Продайбългерианците за разполагане на многонационални войски на НАТО на българска земя, ще предложим достоен живот и заплащане на българските граждани, забрана за тяхното ограбване от банки и колекторски фирми, върховенство на правото, зачитане на гражданските права и свободи, качествено и родолюбиво образование на децата, защита на българския национален суверенитет и авторитет на българската армия като гарант за националната ни сигурност. 

А ядрените полигони на Атия... Соломон ще чака! Ако трябва и Годо!


 Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар