Зима

Зима
Пролет

9 декември 2021 г.

Майко мила! Притискат Тошко (ИТН) да турне близката си аверка за външен министър!

Такова мазало „правителство“ никога не е било! Точно като в песента на Слави за... „свирките“! 

 

Люта битка се вихри в ИТН кой да бъде външен министър, разкриха депутати от парламента, чиито кулоари са гръмнали от завихрен трилърски мелодраматичен скандал.

Външният министър в бъдещото  правителство ще e от квотата на ИТН и досега като титуляр бе спряган Димитър Гърдев. Нов обрат обаче се завихрил след като Павела Митева от ИТН сега върви с едни гърди напред пред Гърдев.

Павела Митова е родена през 1991 година, а в сайта си ИТН я представя „като експерт по международни отношения и разоръжаване на оръжия за масово поразяване“. Женена е за италианският депутат Николо Инвидиa (32 г.) – от 2018 г., член на парламентарната група на Движение „Пет звезди“.

Не е точно ясно каква спецка е Митева по „разоръжаване на оръжия за масово поразяване“, но сред депутатите се твърди, че тя е много, мноого близка с Тошко Йорданов.

И тъй като Тошко Йорданов реди мача в преговорите за правителство откъм ИТН, Тошко, разказват парламентарните кулоари, бил притиснат, да не кажем друга по-тежка дума, с „разни – мазни“ „свидетелства“, за да определи точно като титуляр за външен министър баш аверката си Павела Митева. Иначе щяло да стане... мамата си трака.

Нещата вървят към мелодрама ала турски сериал.

Впрочем, външните работи на България четири години бяха в ръцете на Бокова женска капия, сега, както се вика „продължаваме промяната“ с Тошкова женска капия.

В една песен на Слави, дето се пееше, че няма такава държава, имаше един акцент и за... „свирките“ на „мисирките“.

За радост на Херо Мустафа разлика в „свирките“ на „мисирките“ и „политиците“ няма.

Павела Митева


Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар