Зима

Зима
Пролет

23 декември 2021 г.

Подкупват пенсионерите да забравят здравия си разум

Чрез икономическите стимули на практика всички ние - данъкоплатците, плащаме за печалбите на Пфайзер, Астра Зенека и прочие производители 

 

Отчаяно и недалновидно изказване на Министър-председателя Кирил Петков за икономическите стимули за ваксиниране на пенсионерите. 

Тези хора, които последните десетилетия бяха докарани до крайна мизерия, които са посочвани като тежест на бюджета от преждеуправляващите, сега се опитва новата власт да ги подкупи, за да се съгласят да участват в медицинския опит, провеждащ се на територията на Европейския съюз.

По 75 лева за пенсионери, които се съгласят да участват в опита и да се ваксинират. И за тези над 65 години, които вече са минали пълния курс /засега/ с трета бустера доза ваксина.  

Само, че никой не казва на пенсионерите какви странични ефекти могат да получат. И дали тези ваксини няма да приключат земния им път доста по-бързо и съответно да спестят много повече пари на бюджета.

И моят въпрос към премиера е: Защо държавата не дава награди и стимули за профилактични прегледи на пенсионерите, за операции, за профилактика на сърдечносъдовите заболявания, от които страда всеки втори пенсионер? 

Защо не се насърчава с икономически стимули зъболечението, а голямата част от българските пенсионери са без зъби и без лечение при дентални заболявания? 

Защо не се насърчава редовната профилактика?
Отговорът е ясен - печалба и контрол. Печалба за фармацевтичните компании, намаляване на възрастното население, контрол - чрез икономическите стимули на практика всички ние - данъкоплатците, плащаме за печалбите на Пфайзер, Астра Зенека и прочие производители, за които единствената цел е печалбата. 

Дори непреминали клинични изпитания лекарства и ваксини безотговорно не само се пускат в обръщение, но и агресивно се рекламират - с парите на всички нас, с парите, които не достигат за операции на деца, с парите, които не достигат за смени на коленни стави, за смяна сърдечни клапи и т.н. 

Да попитам ПК - колко пенсионери са
които не достигат за смени на коленни стави, за смяна сърдечни клапи и т.н. 

Да попитам ПК - колко пенсионери са починали тази година от инфаркти, други сърдечносъдови заболявания, от бъбречна недостатъчност, от онкологични заболявания?!! Колко!?!

Колко от Вас доплащат абсурдни суми за лекарства, а Ви подкупват с пари за участие в медицински опит? А ако има странични ефекти? Ако има летален изход? 

ЖИВОТЪТ НЯМА ЦЕНА! НИТО ЗДРАВЕТО!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар