Зима

Зима
Пролет

7 декември 2021 г.

Костадин Костадинов: Ние ще бъдем гласът на здравия разум в новия парламент

"Смятаме, че трябва да се премахне зеления сертификат като много тежка дискриминационна форма." 

 

"Ние смятаме, че проблемите, които България има, наистина търсят и трябва да намерят максимално бързи и неотложни решения, защото страната ни се намира в криза, и то не от днес, не от вчера. Това е криза, която е една вече десетилетна криза, започнала още в края на миналото столетие. 

Смятаме, че тези решения не търпят отлагане и ние от "Възраждане" ще направи всичко, което зависи от нас, в парламента да поставим въпросите, които смятаме за важни и належащи, за да могат да намерят те своето решение. Смятаме, че това, на което трябва да се обърне внимание в самото начало, е разбира се, най-вече в чисто тактически план и смисъл нормализацията на живота в нашата страна."

Това каза Костадин Костадинов на консултациите при президента Румен Радев.

"Считаме продължаването на всички така наречени "антиепидемични мерки" за нещо, което трябва да бъде прекратено като практика. Смятаме, че трябва да се премахне зеления сертификат като много тежка дискриминационна форма. И считаме, че трябва да се направи всичко необходимо, за да може хората да получат правото си на достоен и нормален живот, а децата ни да получат възможността за едно нормално образование, каквото за съжаление вече те трета година не могат да получават - трета учебна година имам предвид. И го казвам като родител, защото и моите две деца в момента са си вкъщи и разбира се, като мен са още милиони българи, мъже и жени", добави Костадинов.

"На следващо място, считаме, че въпросите, които касаят разрешение и са важни и са свързани с демографската катастрофа, начина, по който нашата държава буквално е заплашена от изчезване и народността ни - от стопяване. Проблемите с образованието и здравеопазването, тъй като до голяма степен шокиращите за някои данни и числа, които излизат от статистиката всекидневно, се дължат до голяма степен на това, че на практика нашата здравна система не функционира и е почти напълно разрушена", допълни още политикът.

"На следващо място, считаме, че е важно и нужно да имаме решения, които са в краткосрочен план важни за всеки един от нас като потребител. Става въпрос за проблема с българската енергетика, цените на тока и факта, че ако се вдигнат цените на тока от 1 януари, това ще допринесе за засилването на кризата в нашата страна", категоричен е лидерът на "Възраждане", цитиран от Cross.bg.

"На следващо място, не трябва да забравяме и външнополитическите ни отношения, най-вече казуса с Македония, защото за там ние компромис по начин, по който си го представят нашите европейски партньори, не можем да направим и няма как да направим, каза още Костадинов.

"Това е позицията на „Възраждане", защото всичко останало ще бъде откровена форма на чисто национално предателство. За всички тези позиции и за всички останали, разбира се, които са прекалено обширни, ние ще търсим подкрепа от всички здравомислещи фигури и политически организации в Народното събрание. Ще търсим разговор с всеки един, защото за нас това е национална кауза и считаме, че в националната кауза всеки един българин е важен, без значение каква е неговата политическа принадлежност. За това ще се борим. Ще бъдем гласът на здравия разум, ще бъдем гласът на българския народ и ще настояваме за максимално голяма чуваемост", категорично заяви политикът.

"Както вие току-що казахте, в парламента всички са равни, без значение коя е първата и коя е последната по големина политическа сила, защото всички ние представляваме една част от българския народ, а българският народ не може и не бива да бъде делен, в заключение изтъкна Костадинов.



Няма коментари:

Публикуване на коментар