Зима

Зима
Пролет

22 декември 2021 г.

Промяната продължава със статуквото

Експертността, способностите, интелекта нямат никакво значение. Важна е политическата вярност, златните пръстчета и това кой кум и кой сват на управляващите... 

 

За голямо мое съжаление има едни политици в България, които освен политици друго не са работили, които много си се обичат и агресивно настояват да са във властта, без значение от коя партия или коалиция. 

Очевадно е, че се смятат за безценни кадри, на които по рождение им се полага някакъв пост, свързан с власт и пари. 

Днес беше поредният срамен момент в българската парламентарна история. След като цял правилник беше променен, за да може генерал Атанас Атанасов да оглави Постоянната комисия по вътрешен ред и сигурност, днес той тържествуващо беше избран, въпреки съпротивата на здравия разум. Май откакто се помня, Атанасов е във властта или пък драпа за нея. Това са двете му състояния. 

Запознатите с политическата му кариера са в шок, че промяната продължава със статуквото и старите муцуни. Освен старите муцуни, се нагледах днес и на новите им калинки. И като си представя, че мнозинството български граждани от гласувалите дори не са чували избраниците си да говорят (ако ги бяха чували, най-вероятно нямаше изобщо да гласуват), отново се питам защо 32 години постоянно бъркаме. И си избираме и още и още и още от същото... тъжна картина.  

Експертността, способностите, интелекта нямат никакво значение. Важна е политическата вярност, златните пръстчета в коалицията и това кой кум и кой сват на управляващите. 

Бедни ми български народе, докато така избираш, това ще получаваш...

Атанас Атанасов

Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар