Зима

Зима
Пролет

4 декември 2021 г.

Пенсионерите да пият една студена вода

Откровението на Асен Василев, в разгара на преговорите за коалиционен кабинет, е откровен цинизъм, присъщ на крайно десните политици 

 

Тази новина е шокираща за „третата възраст“!

Бъдещият (бившият) финансов министър Асен Василев обяви, че от Нова година добавки ще има само за бедните пенсионери.

А само преди три дни тържествено обеща, че от 1 януари 2022-а нито един пенсионер няма да получи по-ниска пенсия от сега даваните, които са с добавка от 120 лева.

Гласувалите за ПП пенсионери, както и негласувалите възрастни, да пият една студена вода и да се сърдят само на себе си.

За протокола ще отбележа, че Асен Василев е последователен в антисоциалната си политика. Като служебен финансов министър отхвърли справедливото искане на БСП за индексацията на пенсиите спрямо средния осигурителен доход за 2018-а. Щото нямало пари за такава мярка, а негова главна грижа са не пенсиите, а балансираният бюджет.

Но сегашното му откровение, в разгара на преговорите за коалиционен кабинет, е откровен цинизъм, присъщ на крайно десните политици.

Как ли ще реагира БСП на новата позиция на Асен Василев, която е в противоречие на договорената пенсионна политика по време на експертните преговори в Мол-а?

Десните  ИТН и ДБ нямат проблема на левицата, защото споделят антисоциалната политика на Василев.

Всъщност от този момент преговорите за коалиционен кабинет са в криза. Но само ако БСП не отстъпи от искането си добавките към пенсиите да се дават на всички пенсионери до края на извънредната епидемиологична обстановка, тоест до март 2022.

Това ли са левите цели на ПП, които ще се реализират с десни мерки?


Велизар Енчев

Няма коментари:

Публикуване на коментар