Зима

Зима
Пролет

18 декември 2021 г.

Румен Радев удостои с Почетния знак на президента световноизвестния тенор Хосе Карерас

Церемонията се проведе в навечерието на оперния спектакъл Opera D'amore с участието на Хосе Карерас, който ще се състои в София 

 

"Изкуството е призвано да обединява и да обогатява. Високите художествени амбиции са потвърждение за непреходната сила на музиката и за вечния стремеж към съвършенство."

Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков" 2 удостои световноизвестния тенор Хосе Карерас с Почетния знак на президента за неговите изключителни постижения при отстояването на културната кауза и духовността, за приноса му към класическото музикално изкуство и популяризирането му на българската сцена.

Държавният глава открои незабравимите изяви на Хосе Карерас на българската сцена и изказа признателност към маестрото за неговите приятелски чувства към България, както и подкрепата му към младите талантливи изпълнители.

Церемонията се проведе в навечерието на оперния спектакъл Opera D'amore с участието на Хосе Карерас, който ще се състои в София под патронажа на българския президент. Румен Радев приветства премиерата на представлението и подчерта значимия принос, който големите български таланти имат при реализацията на проекта. 

"Горд съм, че този културен проект започва именно от София. Звездната класа на изпълнителите и невероятният мащаб на този спектакъл са гарант за успех", заяви държавният глава.

Световнопризнатият оперен талант Хосе Карерас изрази признателност за отличието и открои своята професионална връзка с българските изпълнители, както и с публиката. 

"С радост и чест приемам този медал от държава, с която съм свързан, най-вече чрез моите колеги, с които съм имал удоволствието да пея по целия свят", заяви тенорът.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар