Зима

Зима
Пролет

15 декември 2021 г.

Google заплаши с уволнение своите служители, които не се ваксинират

Не се приема за целесъобразно като алтернатива провеждането на редовно тестване, потвърждаващо липсата на коронавирусна инфекция 

 

Google заплаши с „тежки последици", включително уволнение, своите служители, които до 18 януари не преминат курс за ваксинация срещу COVID-19, съобщи телевизия CNBC.

Според вътрешно разпореждане на ръководството на компанията, администрацията на Google трябва да уведоми за планираните мерки всички служители, които до 3 декември не са обявили своя ваксинационен статус и не са подали заявление да бъдат освободени от ваксиниране по медицински причини или заради религиозни убеждения. Не се уточнява броят на тези служители. Те първоначално ще бъдат изпратени в платен 30-дневен отпуск, а ако през това време не настъпи промяна във ваксинационния им статус, ще им бъде предложен 6-месечен неплатен отпуск, а ако и през това време няма промяна, те ще бъдат уволнени.

В разпореждането се казва също, че всички лица, които влизат в сградата на Google, трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19 или да имат разрешение от администрацията, което им позволява да посещават или работят в помещенията на корпорацията.

Не се приема за целесъобразно като алтернатива провеждането на редовно тестване, потвърждаващо липсата на коронавирусна инфекция.

Още през юли Google съобщи на своите над 150 000 служители, че трябва да се ваксинират срещу COVID-19.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар