Зима

Зима
Пролет

15 януари 2022 г.

Циничната игра на ДПС с публиката

Тандемът Делян Пеевски - Йордан Цонев влезе в нова PR кампания с надежда за репутационно чудо
 

В последните дни ДПС отново е в кампания и демонстрира свръхактивност в различни посоки. 

От тандема Делян Пеевски-Йордан Цонев например валят законодателни предложения и призиви за прозрачност. И всичките повтарят като ехо отдавна заявените намерения на новото управляващо мнозинство с надеждата да се случи репутационно чудо.

Предложенията - реплики на правителствените, имат семпла идея. Например публиката някак си да забрави, че в началото на миналата година внесените именно от Йордан Цонев поправки продължиха порочната практика за "златните паспорти", заради която ЕК заплаши България с наказателна процедура. И някак си да се изпари в небитието един от мотивите за американските санкции, наложени на Делян Пеевски и "лейтенанта" му Илко Желязков по глобалния закон "Магнитски": "Пеевски е използвал Желязков за осъществяването на схема за подкупи, засягаща български документи за пребиваване за чуждестранни граждани...".

Цонев обеща да прекрати и инхаус поръчките, за които едва сега разбрал от новото правителство, че пораждали огромна корупция. А и как да знае - в медиите, в които се изявяваше всяка седмица, а понякога и по-често, не се говореше за раздадените на тъмно десетки милиони през АПИ и през ДКК, от чиито получатели ДПС вероятно също ще се изненадат.

Този номер не е нов - през изминалото десетилетие Пеевски и Цонев предложиха (и бяха приети) закони за офшорните компании, за прозрачната медийна собственост, че дори и за вторичното разграбване на КТБ. Все неща, към които Пеевски наистина имаше пряко отношение. И така и не се разбра официално и "по закон" кой беше офшорният собственик на "Булгартабак" или при кого отидоха активите на фалиралата банка.

Въпросът е дали циничната игра с публиката ще продължава със същия резултат.


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар