Зима

Зима
Пролет

18 януари 2022 г.

Как оправдаваме мъжете, които не си заслужават

Понякога толкова се увличаме да бъдем във взаимоотношения с мъж, който не си заслужава, че не забелязваме по-добрите възможности край нас... 

 

Когато попаднем за пореден път на грешния мъж, отново се замисляме какъв е този наш късмет винаги да избираме такива мъже, които нямат добър профил, които не си заслужават времето, емоциите ни, особено ако желанието ни е да създадем сериозна връзка.

Попадайки в нездравословни за нас взаимоотношения, ние често оправдаваме въпросните мъже за това как се отнасят към нас. Ето 6 начина, по които го правим най-често.

„Но той е толкова секси.“

И вероятно е добър в секса, но не е единственият мъж, който може да задоволи желанията ви, който ще ви привлича в уникална външност. Когато обаче се позабавлявате с него, с времето ще осъзнаете, че хубавият секс и визия не са достатъчни, ако мъжът не си струва като личност. Разбира се това не важи за онези случаи, в които не търсите сериозно партньорство.

„Но аз все още го харесвам! Нека да му простя.“

Не! Той не си заслужава прошката ви. Ако някога ви е изневерил или ви е показал неуважение и липса на интерес по някакъв начин, накарал ви е да се чувствате зле, не очаквайте положителна промяна. По отношение на изневярата може би е добре да се запитате защо не е положил усилия да обсъди сексуалните ви проблеми с вас или във връзката като цяло, защо не се е борил за взаимоотношенията ви, а е избрал по-лесния път на изневярата.

„Той просто преминава през фаза, период.“

Отново оправдаваме нечие поведение или липса на интерес. Да, той може да има труден период в живота си, но това как преминава през него е показател за личността му.

„Мога да му помогна да се промени!“

Не можете или поне доста трудно бихте повлияли положително на човек със зависимости. Насилниците никога не се променят, както и мъжете, на които изневярата е в гените им.

„Просто няма никой друг, от когото наистина се интересувам, затова на този етап ще бъда с него.“

Как се чувствате в тази връзка? Никоя връзка не може да ни задължи да бъдем в нея, ако тя не ни носи удовлетворение, а само посредственост, постоянни компромиси само от едната страна, липса на развитие на връзката. Понякога толкова се увличаме да бъдем във взаимоотношения с мъж, който не си заслужава, че не забелязваме по-добрите възможности край нас.

„Никога няма да намеря някой като него.“

Поредната заблуда, на една силно влюбена жена, която вероятно дълго време не е имала партньор. Само защото сте свикнала с него, той е невероятно харизматичен и страстен в леглото, може би дори е добре кариерно реализиран, не означава, че няма по-подходящ за вас мъж. Това вярване ви поставя в много лоша ситуация и любовен капан.




Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар