Зима

Зима
Пролет

18 януари 2022 г.

Подмяната продължава

На практика реалните проблеми се замитат под килима, оставяйки българите сами да се оправят с проблемите си... 

 

Чуждите инвестиции в България са намалели с цели 47% за миналата година. 

Клетвите за нулева толерантност към корупцията, прозрачност и публичност в управлението явно не хващат. Че има световна криза, е повече от ясно. Но на този фон не виждам повод за оптимизма на правителството. А може пък и оптимизмът да е породен от незнанието. Обикновено така се получава - когато не виждаш цялата картинка, си мислиш, че с трици маймуни можеш да ловиш.

Кога, искам да знам, ще станем финансов хъб на Балканите и световен център на електровелосипедите?!? За да отвеем конкуренцията като куцо пиле домат, както образно се изразяваше ръководителят на една от партиите в управляващата коалиция. Впрочем гледайки действията предимно на ПП, за другите подпиращи коалицията партии започва да става доста срамно участието в тази власт. И наближава моментът, в който сериозните политици там, ще решат да минимализират загубите и вредите и ще разтурят седянката. 

Проблемът е основно в липсата на държавническо мислене. Поредното. Да припомня, че Борисов на същия принцип "Дайте да дадем" и "Хляб и зрелища" управлява цели 13 години, в които доведе държавата до катастрофа. Сега, вместо отласкване от дъното, променителите ударно копаят дупка в тинята, за да ни закопаят окончателно.

Ако трябва да пиша оценка на правителството, то е среден три на релси. Като тройката е за усилията да задържат коалицията въпреки огромните гафове. На практика реалните проблеми се замитат под килима, оставяйки българите сами да се оправят с проблемите си, а целият ресурс на държавата е насочен към обслужване на приоритетите на посолството. 

Така, че предвиждам избори малко след Великден. Подмяната продължава...


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар