Зима

Зима
Пролет

4 януари 2022 г.

Какво не трябва да споделяте за брака си?

Всеки брак има своите тайни, които не бива да бъдат споделяни с широката маса хора, понякога и с близки 

 

„Тайната на щастливия брак си остава тайна.“ – Хени Янгман. 

Мъдра мисъл, която ни напомня, че всяка връзка, всеки брак има своите тайни, които не бива да бъдат споделяни с широката маса хора, понякога и с близки. Хората търсят подробности, ровят се в личния живот на другите. Някои изпитват удовлетворение, когато чуят, че някой брак не върви гладко. А има и такива, които завиждат на чуждото щастие. 

Ето защо не е добре да споделяте някои неща за вашия брак. Кои са и защо?

Вашите лични снимки

От лични моменти, дори такива, в които смятате, че половинката ви изглежда много секси и искате да споделите това с другите в социалните мрежи. Трябва да има определени граници на споделяне. Има двойки, които не спират да споделят свои снимки в социалните мрежи и това е постоянно. Освен че показвате твърде много излишна информация за брака си, не забравяйте, че винаги има недоброжелатели. Понякога, особено когато сме щастливи с любимия човек е по-добре да запазим някои неща в тайна от другите.

Финансови проблеми

Затрудненията с парите са една от най-честите причини за сериозни проблеми в брака, дори може да се стигне до развод. Това е още една тема, която е добре да не споделяте с външни хора. Не само че ще станете обект на клюки и това може да влоши още повече ситуацията ви, но е възможно и да получите грешен съвет от приятели, роднини. Това са въпроси, които трябва да разрешите с партньора си, да намерите заедно финансово решение или в краен случай да се допитате до близък, който има познания в областта.

Вашите спорове

Има ги във всеки брак и много често те не си струват времето и енергията, но се случват. Много е важно как комуникирате с любимия човек, как постигате компромиси, така че да няма засегнати страни. Кавгите са още нещо, което не трябва да става достояние за приятели, в някои случи и за роднини. Не само че може да подновите спора, но има хора, които не признават лични граници и биха могли да се намесят в брака ви. Не на последно място, отново ставате обект на клюки. Разбира се, тук става въпрос за онези скандали, които преминават бързо, няма заплахи, насилие, обиди.

Вашият сексуален живот

Жените обичаме, когато си говорим с приятелки по женски да обсъждаме сексуалния си живот. Чувстваме се като героините от „Сексът и градът“. Тук обаче отново има граници и интимни подробности, които не бива да излизат извън брака ви.

Не се поддавайте на изкушението да се хвалите или оплаквате. Ако имате проблеми е редно да ги обсъдите с половинката си, ако е необходимо да потърсите съвет от специалист сексолог или по семейни връзки.

Мнението на партньора ви за другите

Роднините и приятелите невинаги харесват брачните половинки. Може дори да се окаже, че взаимно няма симпатия. Още нещо, което е добре да си спестите е това какво мисли половинката ви за семейството ви и приятелите ви, особено ако мнението е отрицателно. Няма как да кажете „Той/тя не ви харесва.“, нито пък може да кажете на любимия ви човек, че също не е харесван. Така ще си спестите излишни драми.




Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар