Зима

Зима
Пролет

5 януари 2022 г.

Киро, Янев, Радев, какво ще правят чужди войски у нас?

Какво налага точно сега преминаване или пребиваване на чужди войски при наличие на напрежение, недалеч от нас?  

 

На 4 януари в деловодството на Народното събрание е внесено уведомление от министъра на отбраната Янев. 

С този документ министърът уведомява НС за предстоящо присъствие на чужди войски у нас. Според чл. 18 от Закона за преминаване през или пребиваване на територията на Р България на съюзнически и на чужди военни сили, така се прави.

Уведомление има, но яснота няма. Какво съобщава министър Янев, чии войски ще идват у нас, колко, с какво въоръжение и с каква цел, няма данни. Деловодството на Парламента не е с отворен достъп за всеки. Тогава?

Тогава остава самите депутати да хвърлят светлина. Уви, това не стана в днешния ден - 5 януари, който беше първият от новата сесия на НС. Гледах с очакване новините на държавната телевизия БНТ, с годишен бюджет 70 млн. лв. от нашите пари. Нищо по въпроса! Другите две големи небългарски телевизии също мълчат.

Лидерите на опозиционните групи - Десислава Атанасова на ГЕРБ и Костадин Костадинов на “Възраждане”, не обелиха дума по темата.

Толкова ли е маловажно за тях наличието на чужди войски у нас? Опасно ли е за страната ни, въвлича ли ни във военен конфликт в Украйна, за който се говори вече месеци? Какво налага точно сега преминаване или пребиваване на чужди войски при наличие на напрежение, недалеч от нас?

На тези въпроси освен депутатите, са длъжни да отговорят военният министър, премиерът и президентът като главнокомандващ. Ако не го направят, ще ни накарат да мислим, че не са държавници, а кукли на конци.


Волен Сидеров

Няма коментари:

Публикуване на коментар