Зима

Зима
Пролет

30 януари 2022 г.

Джъстин Трюдо и семейството му са напуснали резиденцията си от съображения за сигурност

Хиляди шофьори на камиони са се събрали на хълма на Парламента в Отава с призив за прекратяване на задължителните ваксинации 

 

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо и семейството му са напуснали резиденцията си от съображения за сигурност заради продължаващите протести срещу COVID ограниченията, съобщи канадският телевизионен канал CBC News, позовавайки се на свои източници.

"На фона на опасенията за сигурността Трюдо и семейството му са се преместили от дома си на неназовано място в столицата на страната", съобщава каналът, който не разкрива източниците.

Вчера хиляди шофьори на камиони и други протестиращи са се събрали на хълма на Парламента в Отава с призив за прекратяване на задължителните ваксинации и други ограничения, свързани с коронавируса.

Според телевизионния канал през следващите часове в центъра на града се очаква да пристигнат още хора, тъй като шофьорите на камиони, които инициираха акцията, както и техните поддръжници, напускат сборните пунктове в източната и западната част на Отава и се отправят към Парламентарния хълм.


 




Няма коментари:

Публикуване на коментар