Лято

Лято

10 януари 2022 г.

Лисицата ДПС измъква инициативата, може и Гешев да махне, докато други се помайват

Оцелява, който изпревари опонента. Или който стреля пръв. Изводът е: Учете си уроците и си пишете домашните. Иначе хитрата лисица ще отмъкне кокошките. Първо онези, които снасят златни яйца... 

 

Скрий това, което мислиш, узнай какво мислят другите и ще бъдеш господар на положението. Мисълта е на Макиавели. 

Дали от ДПС са чели италианския дипломат, политик и философ не знам, но очевидно го прилагат.

Депутатите от движението Карадайъ, Цонев и Пеевски настояват ДАНС да се заеме със заплахите срещу журналиста от „Бърд“ Атанас Чобанов. 

„Въпреки, че както журналистът Чобанов, така и сайтовете „Биволь“ и „Бърд.бг“ (където публикува Чобанов) неведнъж са разпространявали манипулации и тенденциозни внушения по адрес на ДПС и на депутати от партията, с което изцяло са се поставили в услуга на задкулисния кръг „Капитал“ и обслужват неговите и на медийния олигарх Иво Прокопиев бизнес и политически интереси, от ДПС считаме, че свободата на словото и неприкосновеността на журналистите при упражняването на тяхната професия са от първостепенно значение за всяко демократично общество и трябва да бъдат гарантирани, поради което, всеки случай на заплаха (ако такава наистина е налице), към който и да е журналист, трябва да бъде приоритет на правоохранителните органи с всички процесуални възможности за проверка и разследване и с цялата строгост на закона.“ 

Това пишат от ДПС.

Лицемерие и популизъм, - ще отсекат някои. Сигурно, но става дума за политика, където това е позволено. Лисицата обича кокошчици и трябва бъдат пазени, защото лисана веган няма да стане...

Първи трябваше да реагират политици, които отдавна твърдят, че сред приоритетите им са свободата на словото и медиите. Не го направиха и от ДПС грабнаха инициативата.

Същото се получи и със „златните паспорти“ – тема, която дълго време бе държана встрани от общественото внимание. При издаването на такива лични документи за чужди граждани са извършвани редица нарушения и то не е от вчера. Хора от ДПС дори бяха споменавани за участници в тази „дейност“. Но пак от движението се изхитриха и поискаха казусът да се разследва, а резултатите да се обявят публично.

Новото правителство и парламентарното мнозинство още си „стъпват на краката“. Но това не означава да не действа съобразително и бързо. Обществото вече е нетърпеливо.

Заплахи имало и по адрес на общинския съветник в Столична община и граждански активист Борис Бонев. Информацията мина през медиите и там някъде си остана. Политическата реакция закъснява. А в политическите кабинети на министри и в екипите на парламентарните групи има достатъчно експерти, които би трябвало да реагират светкавично на подобни неща. Така се прави.

Иначе ще осъмнем един ден с предложение на ДПС главният прокурор да подаде оставка и по пладне Гешев да се окаже цивилен гражданин.

Стара притча разказва за това, как кралски астролог предрекъл, че съпругата на владетеля, ще умре след няколко дена. Така и станало. Кралят обаче се ядосал и извикал астролога. „Щом звездите ти казват всичко, дали са ти дали знак, кога ще дойде и твоят край?“ - попитал многозначително. Астрологът отвърнал: „Не са определили срок, но ми посочиха, че на третия ден след моята смърт, ще се спомине и кралят“...

Ей такива работи. Оцелява, който изпревари опонента. Или който стреля пръв. Изводът е: Учете си уроците и си пишете домашните. Иначе хитрата лисица ще отмъкне кокошките. Първо онези, които снасят златни яйца.

Тя дебне удобният момент...


Витали Роник, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар