Зима

Зима
Пролет

1 януари 2022 г.

Кой е виновен, че „Македония ще хлътне в прегръдката на Русия”? Бай булгар, разбира се, кой друг!

От тук нататък, за България има само един път: БЕЗУСЛОВНО отстояване на българския национален интерес. БЕЗУСЛОВНО!

 

 

Кой е виновен, че Северна Македония не влиза в ЕС, и това може да предизвика хаос, войни и вселенски апокалипсис?

България, разбира се, кой друг.

Кой е виновен, че „Македония ще хлътне в прегръдката на Русия”?

Бай булгар, разбира се, кой друг.

Много слаби анализи на г-жа Тодорова съм чела, но този е шедьовър. 

Независимо дали оплаква разгрома на „умерената опозиция в Сирия” в статус във Фейсбук (който спешно трие след като нейни приятели й казват, че става дума за Ислямска държава), или обяснява, че е "спокойна за България с надежден и стабилен съсед като Ердоган", или описва "изпаднал в амок бежанец, заклал десетина европейци", или говори за "гладни бежанци, преджобвали с танцувални движения немкините в Кьолн, за да вземат пари да се нахранят", или цитира грешно доклад на немските служби, твърдейки, че "сърби и грузинци са най-големите престъпници в Германия" (когато докладът посочва африканци и азиатци), или обяснява как отдавна споминалият се Хомейни управлява Иран през 2019 (бъркайки го с аятолах Хаменей – съвсем друг човек), статусите и анализите на г-жа Тодорова обикновено предизвикват в мен или пълно недоумение или бурен смях. За толкова години така и не успях да различа кое е фейлетон и кое сериозен текст.

Това, обаче, е анализ от ново поколение.
Темата вече не е Сирия, а България.
Кръволокът вече не е Асад, а бай Ганьо.
И опорката е примитивна.

Оказва се, че ако спешно не приемем Северна Македония в ЕС, плюейки на история и национален интерес, то Русия моментално ще прилапа клети антични юнаци, което пък ще доведе до хаос и войни на родна почва. 

Мисля, че г-жа Тодорова не е наясно с няколко факта:

Първо, Република Северна Македония е член на НАТО, което прави „прилапването” доста спорно. 

Второ, според скорошно проучвания на Галъп и Алфа Рисърч, българите масово не желаят допускането на отстъпки към Северна Македония, докато не бъде постигнато съгласие за историческите факти. Тоест, г-жа Тодорова нарича над 80% от българите „псевдонационалисти”, така ли? Спомням си, че по същата схема тя нарече „неонацисти, неудачници в любовта” и няколко хиляди германци, излезли на протест срещу убийствата от „изпаднали в амок бежанци”.

Следващата инсинуация е особено гадна. Според госпожата „псевдонационалистите развалиха добрия тон със Скопие и провалиха много от постигнатото в отношенията ни с македонците”, както и че „ескалиралият национализъм у нас предизвика ответен подобен отговор в Македония”. 

Моля?! МОЛЯ?! На фона на неспрялата и до ден днешен и продължаваща десетилетия антибългарска истерия в Македония, българският национализъм бил предизвикал подобен отговор в Македония?! 

КОЙ призна първи независимостта на Македония бре, госпожа?! На кой народ костите му са разпилени из Македония, бе?!

Ама на, македонците направили огромна „жертва” според г-жа Тодорова „Скопие наистина положи огромни усилия, за да изпълни всички условия за присъединяване към ЕС, като склони дори да промени името на републиката на Северна Македония, за да оттегли Гърция ветото си. Жертва, която не много балкански държави биха успели да направят.”

Ами да, госпожа, има си хас Скопие да не склони да си промени името. Има си хас Гърция  и гърците да позволят някой да им окраде историята, героите, името и цивилизацията. Има си хас Гърция над 20 години да не стои като кост в гърлото на хора, които години наред паразитират върху гръцка и българска история.

Едно ще ви кажа – Македония е отворената рана на България. Ако днешното правителство продаде каузата, то психологическият удар за българите ще е огромен.

От тук нататък, за България има само един път:

БЕЗУСЛОВНО отстояване на българския национален интерес. БЕЗУСЛОВНО.

Разобличаване на клеветническата кампания на Скопие, че "България отрича правото им на самоопределение" и "България блокира процеса на присъединяване на Западните Балкани". 

Оборване на фалшификациите на тема история, национални герои и език.

Това е.
 

Северна Македония в ЕС веднага - това е българският интерес - Капка Тодорова

 
Ирини Зикидис

Няма коментари:

Публикуване на коментар