Зима

Зима
Пролет

19 януари 2022 г.

И на мен не ми е приятно, Радев, че рецитираш и не предпочиташ истината!

Ама как така „забрави“ да споменеш Херо Мустафа и „синергията с дневния ред на САЩ“? 

 

Румен Радев: „И на мен не ми е приятно, но предпочитам истината!“– при излизането на депутатите от ГЕРБ от залата в парламента при четенето на речта му след полагане на клетва като президент.

Сложи очилата и зачете припряно, рецитирайки речта си. Като пръв държавен и партиен ръководител някога, все едно гледах Тодор Живков.

Писала съм за естествеността, спонтанността и човешкото НЕизлъчване, така че няма да се повтарям откъм зомби-излъчването при четенето и на тази реч.

И на мен не ми е приятно, Радев, че рецитираш и не предпочиташ истината, ама това е положението! Когато ви избира малцинство и когато на тази територия продуктово се позиционират прокситата на Херо Мустафа.

„…Убеден съм, че в България има Антимафиотски консенсус. България не бива да се управлява от екрана, под масата… Да върнем България в руслото на закона… Укрепване на държавността…“

Верно? Кой дирижира тоя „антимафиотски консенсус“? Пламен Узунов „Антикорупционния“? С торбичките и с кадруването ПОД МАСАТА на цялата държава И ЗАД ЗАВЕСАТА ли? Кое не управлявате от екрана? С подгъзурните ви телевизии, които бързичко овладяхте от ръчичките на Боко във вашите?

„…здрава прозрачна медийна среда…“

Верно? С мачкане и брутални атаки срещу всеки, който не ви е по гайдата? Кой хака неудобните ви сайтове и медии? Да не би да е пак Боко? Или същия Кръг, дето дирижира „анти“мафиотския консенсус“?!

„…Ако не постигне пробив в прокуратурата и съдебната система ще се постигне реванш на статуквото…“

Верно? Махаме Гешев и слагаме човек на Прокопиев, човек на кръга ти Узунов и Копринков и Прокопиев, и всичко тръгва по мед и масло?! „Анти“мафиотски консенсус“ или разчистване на чадъра над вашите лапачи, за които продължаваш усърдно да си затваряш очите и да не казваш истината?!

„…Основната конституционна ценност е човека… Засилване защита на човешките права…“

Верно? С налагане на здравния фашизъм, с който усърдно се дупиш на Херо Мустафа и на „европейските партньори“, потъпквайки всички човешки права, просто защото не смееш да гъкнеш срещу ОНЕЗИ, които те сложиха на власт?!

„…Държавата се нуждае се от активни граждани…“

Верно? От кои „активни“? Тези, които са от твоя „цвета на нацията“ и „почтени“?

А другите, които ви вадят кирливите ризи и мръсните лицемерни лица? Какво ги правим, Лицемернико?!

„…Третия консенсус, който съм убеден че следва да се обединим каузата за образована и просветена нация… В трудни времена забравяме за българската култура, както винаги…“

Верно? И като как ще стане това? Като налагаш такива неграмотни и безпросветни проксита на Херо Мустафа, като кирчовци? Харесва ли ти новия министър на културата, смешкото измислен? Каква просветена нация и каква култура, като човек го е срам да гледа колко са безпросветни прокситата ти?

„….В обществото ни е утвърден към европейската принадлежност на България… Аз съм сред политиците които час по скоро Македония да стане член на ЕС…“

Верно? Ама как така „забрави“ да споменеш Херо Мустафа и „синергията с дневния ред на САЩ“?

На финала лигавият Кристиян Вигенин рече, че „Президентската институция свети като фар“.

Верно? Къде свети тоя фар? В задника му или в американското посолство?!



Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар