Зима

Зима
Пролет

17 януари 2022 г.

Не забравяйте кои сме!

Кръв даваме, но българското не даваме! И няма някакви безродници да ни нареждат как да си предаваме историята и езика! 

 

Наглостта на САЩ по отношение на България днес има нови измерения. 

Американският конгресмен Клаудия Тени заяви, че "не са изключени санкции срещу България, ако продължават да създават пречки и излъчват негативизъм относно членството на РСМ в ЕС".  Директна заплаха, че ако не скачаме според тоягата и не им изпълняваме заповедите, ще стане лошо.

Не знам САЩ какви са им точно националните интереси в Македония, но не виждам защо ние трябва да им ги защитаваме. Ние сме българи, тук е българска земя, българска държава, отстояваме си българската история, култура и език. Това са нашите - български национални интереси. 

Както многократно съм повтаряла, няма как хора с държава на възрастта на раклата на баба ми, да разберат проблема ни със РСМ. За тях историята е нищо. Те си правят кумири от всеки камък, на който са застреляли поредният им каубой-престъпник в Дивия запад и си въобразяват, че имат история. Впрочем, ако трябва да пиша за тяхната история, то това ще е история на геноцид, кръв, убийства, робство и сегрегация. Така, че да си мълчат и да не се обаждат по такива въпроси, защото ръцете им са изцапани с кръв и насилие.

Смятам, че българското правителство, макар и проект на посолството, трябва да реагира срещу това недопустимо и нагло изказване на американската конгресменка. Нашата история и политика ще си я решаваме ние. Не забравяйте къде се намирате. Да, в момента сте купили голяма част от българските политици, имате военни бази тук, но не забравяйте и друго - 80% от българите са русофили, а Русия е през един гьол, както казваме ние, разстояние. Не се опитвайте да ни плашите, не се плашим лесно. Можете да сте купили политиците, но българският народ няма да се примири с подобна роболепна позиция. Внимавайте в картинката, защото погрешната ви агресивна и нагла политика доведе дотам, че си тръгвате посрамени отвсякъде. 

Добрите междудържавни отношения изискват да няма заплахи, включително от политици от подобен ранг. Защото ролята на световен полицай и армия вече започна да отеснява и притиска жестоко. Не сте само Вие! Не можете да се разпореждате с други държави! 

А Македония е болка и любов за българите! Кръв даваме, но българското не даваме! И няма някакви безродници да ни нареждат как да си предаваме историята и езика!


Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар