Зима

Зима
Пролет

4 януари 2022 г.

Проф. Иво Христов: Колкото по-натам отиваш, толкова по-насам идваш

"Имате изначално погрешен фундамент, върху който се строи паянтова сграда, която всеки момент ще се срути." 

 

"Колкото по-натам отиваш, толкова по-насам идваш."

Така социологът проф. Иво Христов смята, че ще продължи промяната в България. Според него правителството няма да се справи с предизвикателството от кризите.

"Постепенно ще калибрират една или друга криза, ще се нагодят към една или друга криза, може да има персонални смени, но по-важното е, че кризите са продукт на вътрешни тежки дисбаланси в българската икономика, които дълги години бяха прикривани, покривани, притискани, тъй като в България не се намери режим, който да има куража да ги решава."

Пред БНР той коментира темата "Република Северна Македония":

"Нито България, нито РСМ са фактор за каквото и да било. Под благовидна политкоректна форма и двете страни ще излязат като победители от казуса. И двете държави са просто важни геополитически територии. Македонският пъзел ще бъде решен по начин, който е необходим - да бъдат вкарани в Европейския съюз, конкретиката как това ще се случи не е толкова важна. Ще бъдем гощавани в този очарователен микс - да оставим историята на историците, а ние ще трябва да гледаме напред, защото бъдещето е икономическо. Това е другото име на неохарвардския блудкаж, който се представя за върха на сладоледа в България".

Проф. Христов посочи, че "драмата с цените на тока е спекулативна":

"Използва се външната енергийна среда, която е изкуствена. Създават се истерични ненормални икономически условия, при които неефективното икономически да стане ефективно".

По думите му "няма здравна криза, защото няма здравна система":

"Това е хроника на една предизвестена смърт. Обективно съществуващият проблем беше заложен още в началото на 90-те години, когато беше разбита системата на българското здравеопазване. Нищо няма да стане от всичките т.нар. "пази, Боже, мерки" срещу коронавируса. Имате изначално погрешен фундамент, върху който се строи паянтова сграда, която всеки момент ще се срути".  


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар