Зима

Зима
Пролет

25 януари 2022 г.

Ще се извини ли някой на доц. Мангъров и проф. Чорбанов?

Повече от редно е цялото ръководство на МЗ плюс доц. Кунчев да си подадат оставките веднага
 

СЗО се обяви против зеления сертификат като неефективна мярка за разпространението на COVID-19 и нагнетяваща дистрес в социума.

Липсата на елементарна предвидливост у ръководството на МЗ лъсна невероятно силно. При други обстоятелства това би било простимо, макар и силно укорително, защото един ръководител трябва да е и далновиден човек!

Неспособността за предвиждане на рисковете за хората като увреждания, негативна промяна на менталния им статус или смърт на пациента от страна на здравен работник е невероятен професионален дефект, който излага на риск пациентите или тези, които са доверили здравето си в твоите ръце.

Далновидността се състои в прецизно изчисляване на всички опасности пред пациентите/хората, а когато управляваш социум това обхваща освен благополучието на хората, така и техните доходи.

Ако си предвидлив човек, ще си и подготвен човек респективно управник, а тук виждаме липсата на елементарна предвидливост, неглижиране на нашите усилия срещу зеления сертификат /бях един от тези, които подадоха искова молба в САС/ и дори имаше и закани за репресии навремето, както и тонове обиди и иронични подмятания.

Сега какво стана? Истината постепенно си проправи своят път.

Въпросите са невероятно много и един от тях е: ще се извини ли някой поне от МЗ на доц. Мангъров и проф. Чорбанов, на мен не държа да ми се извиняват, за цялата помия, която се изля върху тях и продължава да ги залива яко.

Моята житейска трагедия, е че казвам истини на които времето не е дошло и реализацията им е въпрос на по-далечно бъдеще: предсказах акумулиращата токсичност на тези прототипи на ваксини и това вече е неоспорим факт /само генерализираната миалгия от 5% след първата доза вече е около 65% след 3-тата доза, а това е невинна странична реакция, и не ми се мисли за малигненените странични реакции на ваксинационните прототипи/.

Предвидих преди още над 5 месеца и насилието срещу лекари във връзка с тези напълно нелепи ваксинации и това стана, уви… сега ще направя още една прогноза, може би една от последните ми, защото не желая да влизам в конфликти нито с колеги, нито с приятели във връзка с действието на даден лекарствен продукт: с падането на очевидно неефективните за разпространението на пандемията насилствено наложени ограничителни мерки плюс появата на смъртни случаи вследствие ваксинацията на неосведомени хора ще доведе до ескалация на насилието срещу лекари не само у нас! Вероятен срок за реализацията на тази прогноза 12-18 месеца.

И докато шефът на Пфайзер България ходи с платена от фирмата му охрана, обикновеният лекар не може да си позволи този лукс... и ще стане жертва на отмъщение от пострадалите пациенти.

И сега неврологиите са пълни с инсулти, получени след ваксинацията с тези прототипи, но колегите ги е страх и си мълчат. Естествено починалите пациенти не се пишат починали от ваксинацията и затова официално няма у нас данни за този вид смъртност, но ако се направи проучване колко от починалите имат поне една ваксинация истината ще стане крещящо ясна за всички.

Та: редно е да се поднесат извинения от страна на МЗ, а и да има оставки, това ще е един напълно недостатъчен жест към хората, но поне ще е зачатък на елементарна почтеност, но най-вероятно и това няма да се случи /прогноза само/.


Д-р Димитър Кехайов, Fakti.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар