Зима

Зима
Пролет

25 януари 2022 г.

Ако го беше направил Доналд Тръмп, а не Св. Джо...

Медиите си мълчат, правят се на разсеяни. Това не е проблем, не е атака срещу свободата на словото, не е неприлично, не е просташко, не е агресивно. Нищо не е, даже е един вид готино... 

 

Джо Байдън получава неудобен въпрос за критичните нива на инфлация. 

Въпросът идва от репортер на Fox News, най-голямата американска телевизия. Байдън не отговаря, а при изключен микрофон казва по адрес на репортера "глупав кучи син". 

Медиите си мълчат, правят се на разсеяни. Това не е проблем, не е атака срещу свободата на словото, не е неприлично, не е просташко, не е агресивно. Нищо не е, даже е един вид готино, щото как така ще се задават въпроси на Св. Джо? Няма как да се задават въпроси на Джо, той е от сертифицираните "добри".

Представете си, ако същото нещо го беше направил Доналд Тръмп. Вече щеше да има палатков лагер пред Белия дом, а "Репортери без граница" щяха да издават вече специален доклад по темата. Ню Йорк Таймс и Вашингтон Поуст щяха да излязат с черни първи страници и надпис "Денят, в който журнализмът бе убит".

Но в момента тишината е оглушителна. Защото са лицемери. Защото са на много къса сиджимка от страна на елитите. Ляво-либералите (в медиите, партиите, социалните мрежи и неправителствените организации) днес са се превърнали в една хайверна каста, която се самоподдържа. Придобиха медийни брандове с репутация и не се посвениха да я пожертват пред олтара на глобализма. 

Който си мисли, че е останала капка обективизъм по света, нека помисли пак. Вече всички са в собствения си окоп и каквото става в окопа е добро, а каквото става в отсрещния окоп е зло. 

Твоите не грешат, враговете никога не са прави. Проказата на отказът да се слуша другия е рецепта за война.


 Петър Кичашки

Няма коментари:

Публикуване на коментар