Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2022 г.

Георги Гьоков: Пенсиите не са увеличавани с толкова през последните 12 години - средно с 12.8%

„Когато се говори за пенсии, ГЕРБ трябва да мълчат виновно.“ 

 

„Увеличението на пенсиите през 2008 г. от Тройната коалиция е огромно, след това ГЕРБ задържаха пенсиите 12 години. 

В нарушение на българското законодателство 3 години ГЕРБ не осъвременяваха пенсиите на българските пенсионери – 2009 г., 2010 г. и 2011 г. По този начин нарушаваха закона, но го обясняваха с рецесията в България.“ 

Това заяви министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков от парламентарната трибуна по време на дебатите за приемане на бюджета за Държавното обществено осигуряване.

По думите му в момента пенсиите се повишават с толкова, колкото не са увеличавани през последните 12 години, но удобно се пропуска да се спомене, че през 2009 г., 2010 г. и 2011 г. те не са били осъвременявани.

„Нека всички български пенсионери да си зададат въпроса, ако бяха осъвременявани тогава пенсиите, включително с мизерните 5-6%, с които ги увеличаваха през целия период на управлението си ГЕРБ, сега пенсиите им щяха да бъдат минимум 15-16% по-високи от сегашните“, категоричен бе министър Гьоков, цитиран от Cross.bg.

„Когато се говори за пенсии, ГЕРБ трябва да мълчат виновно“, каза още социалният министър.

„Не може да гледаш как 12 години при осъвременяването на пенсиите старите изостават от новите и да не взимаш никакви мерки за това. Не може 12 години да управляваш и да държиш пенсиите на мизерни нива и сега, като се увеличават средно с 12.8%, да се внушава на българския народ, че едва ли не някой е направил нещо лошо и да се омаловажава това действие на правителството“, допълни министърът.


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар