Зима

Зима
Пролет

1 февруари 2022 г.

Грозно лицемерие в политиката

Човек трябва да има принципна позиция, а не такава на лицемер, въртящ се в посоката, от която идва властта 

 

Днес Президентът Радев отново показа истинското си лице. 

След като вече няма нужда от членовете и привържениците на БСП, за да вземе втори мандат, той се поклони пред жертвите на... комунизма. 

На практика почете и паметта на тези, които въвлякоха България във Втората Световна Война на страната на нацистка Германия, на тези, приели Закона за защита на нацията и Закона за защита на държавата, които са позволили хиляди българи да бъдат убити дори без съд и присъда. Закони, позволили да убият малките ястребинчета като врагове на народа, да режат глави и да ги слагат по площадите, да изтезават и убиват съвсем законно. 

Защо не отиде например да се поклони на жертвите на фашизма в България? На гробовете на убитите без съд и присъда, на убити деца и младежи? Или не му е политически удобно и няма да му донесе политически дивиденти?

Жертви на комунизма може и да има. Но има и врагове на фашизма. Напоследък България отрича борбата срещу фашизма в Европа и неглижира борбата на българите срещу тази чума на човечеството. Най-вероятно защото в момента отново някои европейски държави се опитват да направят същото. 

Човек трябва да има принципна позиция, а не такава на лицемер, въртящ се в посоката, от която идва властта.


 Елена Гунчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар