Зима

Зима
Пролет

21 февруари 2022 г.

Владимир Путин: Русия признава независимостта на ДНР и ЛНР

"Съвременна Украйна е изцяло създадена от болшевишка, комунистическа Русия. При това Ленин и неговите съратници правят това по доста груб към самата Русия начин."

 

 

"Русия признава независимостта на ДНР и ЛНР. Моля руската Дума да ратифицира тези документи и незабавно да им предложи помощ."

Това заяви руският президент Владимир Путин в извънредно обръщение тази вечер, подписвайки указ за признаване на отцепническите райони в Източна Украйна за независими.

Незабавно трябва да се прекратят военните действия там, в противен случай ще бъдат обявени други мерки, каза Путин.

Той изрази увереност, че гражданите на Русия подкрепят решението и отхвърли предупрежденията на Запада, че подобна стъпка би била незаконна и унищожителна за мирните преговори.

Руският президент Владимир Путин започна обръщението към сънародниците си, отбелязвайки, че то ще бъде посветено на Източна Украйна.

Путин каза, че ситуацията в Източна Украйна отново е станала критична и подчерта, че Украйна е неразделна част от историята на страната му, предаде БТА.

"Още веднъж искам да подчертая, че за нас Украйна не е просто съседна страна. Тя е неразделна част от нашата собствена история, култура и духовно пространство. Това са наши другари, близки, сред които имаме не само колеги, приятели, но и роднини, хора, които имат с нас кръвни, семейни връзки", подчерта в телевизионното си обръщение Путин, цитиран от ТАСС.

По думите му съвременна Украйна е изцяло създадена от комунистическа Русия.

"Съвременна Украйна е изцяло създадена от Русия, по-точно от болшевишка, комунистическа Русия", посочи руският държавен глава. 

"Този процес започна практически веднага след революцията от 1917 г., при това Ленин и неговите съратници правят това по доста груб към самата Русия начин - като отделят, откъсват от нея част от собствените ѝ исторически територии."

Путин обвини САЩ и НАТО, че са превърнали Украйна в театър на военни действия. Той добави, че Москва се опасява от разполагането на войски на НАТО там и е обезпокоена от американските дронове, шпиониращи Русия.

Путин заяви, че тренировъчните центрове на алианса в Украйна по същество представляват военни бази на НАТО. По думите му Москва гледа на възможното присъединяване на Киев към Северноатлантическия пакт като на пряка заплаха.

Той каза също, че алиансът напълно е пренебрегнал руските искания за сигурността, и обвини Запада, че отхвърля основните предложения на Москва за гаранции за сигурност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар