Зима

Зима
Пролет

11 февруари 2022 г.

Дмитрий Песков: В това няма никаква политика

"Това по никакъв начин не пречи на провеждането на преговорите. Което е най-важното." 

 

"Москва се отнася с уважение към нежеланието на френския президент Еманюел Макрон си направи PCR-тест в Русия преди преговорите в понеделник с руския лидер Владимир Путин."

Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков обясни, че в конкретния случай руският протокол е взел мерки за защита на здравето на президента Путин. Двамата лидери не се ръкуваха и седяха по време на преговорите на маса с дължина около шест метра.

"В това няма никаква политика. Всички се отнасят с пълно разбиране. Това по никакъв начин не пречи на провеждането на преговорите. Което е най-важното", увери Песков. Той коментира и думите на посланичката на Съединените щати в ООН Линда Томас Грийнфийлд, която заяви, че минските споразумения предвиждат изтегляне на Русия от Крим. Песков изрази надежда, че все пак става дума за неволна грешка.

"Настина е очевидно, че водещите действащи лица на световната дипломация изпитват проблеми с прочитането на много краткия и пределно ясния текст на Минския комплекс от мерки", допълни Песков.

Той изрази разочарованието си от факта, че вчерашната среща на “нормандската четворка” в Берлин на равнище политически съветници завърши без резултат.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар