Зима

Зима
Пролет

22 февруари 2022 г.

Дмитрий Медведев: НАТО и САЩ лошо са си научили урока, който Русия им преподаде, признавайки независимостта на Южна Осетия и Абхазия

„Западът помагаше на Киев да саботира Минските споразумения.
Войната срещу Донецк и Луганск се водеше без правила. Хората бяха подложени на постоянни репресии. 

 

"НАТО и САЩ лошо са си научили урока, който Русия им преподаде, признавайки независимостта на Южна Осетия и Абхазия."

Това заяви заместник-председателят на руския Съвет по сигурността Дмитрий Медведев, коментирайки решението за Донецката и Луганската народна република.

„През 2008 г. аз трябваше да взема сложното решение за признаването независимостта на Южна Осетия и Абхазия. Използвайки военна сила и политическа воля, Русия помогна да се запази животът на стотици хиляди хора. И преподаде нагледен урок на НАТО, на САЩ, на всекиго, който имаше агресивни намерения по отношение на граждани на Русия. Но в НАТО са научили този урок лошо и продължиха цинично и безцеремонно да се приближава към границите на Русия, разширявайки кръга на потенциалните участници нa алианса“, каза Медведев.

„Западът помагаше на Киев да саботира Минските споразумения, развързвайки напълно ръцете на националистите и слабата власт начело с настоящия президент“, смята Медведев.

„Войната срещу Донецк и Луганск се водеше без правила. Хората бяха подложени на постоянни репресии. Обстрелваха техните домове, карайки ги да живеят във вечен страх, да се крият в мазетата от бомбите“, добави Медведев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар