Зима

Зима
Пролет

17 февруари 2022 г.

Мария Захарова: Джен Псаки няма представа за смъртта на цивилни в Донбас

Не си позволявайте да говорите за толкова много трагични теми, за които нямате представа.“

 

 

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова смята, че прессекретарят на Белия дом Джен Псаки няма представа за смъртта на цивилни в Донбас и я призова да не говори по тази тема, предава TACC.

Захарова обърна внимание на изявленията на Псаки, където тя постави под въпрос изявленията на Руската федерация за откриването на масови гробове на цивилни в Източна Украйна. Според прессекретаря на Белия дом тези данни може да са дезинформация.

„Вижте съответните материали, поискайте данните на „американското разузнаване“, на които винаги се позовавате. Не си позволявайте да говорите за толкова много трагични теми, за които нямате представа“, каза тя в коментар, разпространен от руското външно министерство.

Като доказателство за думите си Захарова представя към коментара съответните снимки.

Захарова също призова Псаки „да не говори с арогантност“ за смъртта в Източна Украйна. „Никога повече не говорете с такава арогантност за геополитика, когато става дума за цивилни жертви. Те са неизлекувана болка в сърцата на бащите и майките в ДНР и ЛНР“, каза тя, цитирана от Cross.bg.


 


Няма коментари:

Публикуване на коментар