Зима

Зима
Пролет

15 февруари 2022 г.

Радев като Първанов: Кога ли президентът ще облече униформа и ще поведе батальона към Източния фронт

При реална, а не при измислена заплаха като сегашната, същите тези властници ще хвърлят страната ни във война, без да се поколебаят и за миг 

 

Наблюдавам истерията около внушаваната от НАТО инвазия на руските дивизии в Украйна и неизбежно се спомням горещата пролет на 2003-а.

Тогава светът следеше със затаен дъх пледоарията на държавния секретар Колин Пауъл, размахващ епруветка с иракско химическо оръжие в СС на ООН.

Три лета по-късно посраменият Пауъл призна, че е бил подведен от щатските и немските служби и Саддам никога не е имал химически оръжия, заради които стартира британско-американската операция „Шок и ужас“...

Както често в последните сто години, през 2003-а България бе на грешната страна. Затова малцина бяха изненаданите, когато с боен плам се включихме в Коалицията на желаещите и изпратихме български контингент в една мръсна война, при това без валидна резолюция на ООН.

За да се хареса на Големия брат, президентът Първанов дори облече военна униформа и посети окупационния ни батальон в Ирак. След което с наведена глава посрещаше ковчезите на убитите войници в Кербала.

19 години след иракския позор на Коалицията на желаещите, водена от президента Буш-младши и британския премиер Тони Блеър, пропагандната истерия се повтаря по същата схема.

Но този път демонът е Владимир Путин.

Кремъл декларира през ден, че няма да влиза в Украйна, но директивата от НАТО е да твърдим обратното.

Дори украинският президент и военният му министър отхвърлят този вариант, но Байдън и Столтенберг сочат датата и часа на руската инвазия.

И родните папагали повтарят в един глас: Русия ще нападне Украйна, България е заплашена!
Коментирайки очакванията си от заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност при държавния глава, бивш служебен военен министър обяви по БНР, че струпването на руски войски на руска територия е… заплаха за териториалната цялост на България.

Когато политическото скудоумие прелива във военно малоумие, нещата не са никак безобидни.

Та при реална, а не при измислена заплаха като сегашната, същите тези властници ще хвърлят страната ни във война, без да се поколебаят и за миг.

Понеже официално завършилите московски военни и дипломатически академии трябва да са суперлоялни партньори на Големия брат отвъд океана.

А и за да заличат тайни командировки за преподготовка в КГБ и ГРУ и изтрият всяко съмнение, че не са верни на новите началници във Вашингтон и Брюксел.

Слушам военната реторика на Радев и виждам бившия президент Първанов. И очаквам всеки миг главнокомандващият да навлече бойна униформа и поведе батальона към Източния фронт, за да воюва с руснаците и освободи Крим, Донецк и Луганск.

Слушам в почуда рапорта на военния министър Янев „България е НАТО, НАТО е България“ и съзирам риданието и сълзите на външния министър Соломон Паси при влизането ни в НАТО.

Всъщност не е ли време български управници да поискат налагане на сурови санкции на Русия, защото руската армия все още не е нахлула в Украйна?

Какво чака заседаващият в момента Консултативен съвет за национална сигурност при президента?


Велизар Енчев, Epicenter.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар