Зима

Зима
Пролет

21 февруари 2022 г.

Лидерите на ДНР и ЛНР призоваха Путин да признае независимостта им

Денис Пушилин и Леонид Пасечник се обърнаха към Русия с искане да признае двете републиките за независими 

 

Ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин се обърна към Русия с искане да признае републиката като независима, демократична, правна и социална държава. 

Лидерът на Луганската народна република (ЛНР) Леонид Пасечник също призова руския президент Владимир Путин да признае независимостта на републиката, съобщава ТАСС.

„От името на целия народ на Донецката народна република ви молим да признаете Донецката народна република като независима, демократична, правна, социална държава“, каза Денис Пушилин. Той отправи и молба да се разгледа възможността за сключване на споразумение за приятелство и сътрудничество, предвиждащо сътрудничество в областта на отбраната. 

„Молим ви да разгледате възможността за сключване на споразумение за приятелство и сътрудничество между Донецката народна република и Руската федерация, предвиждащо сътрудничество в областта на отбраната“, каза той, цитиран от Glasove.com.

Ръководителят на Луганската народна република (ЛНР) Леонид Пасечник също призова руския президент Владимир Путин да признае независимостта на републиката. 

„Моля ви да признаете суверенитета и независимостта на Луганската народна република. Също така ви моля да обмислите възможността за сключване на споразумение за приятелство и сътрудничество между ЛНР и Руската федерация, включително сътрудничество в областта на отбраната“, заяви той по телевизия "Россия-24".

Ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник и ръководителят на ДНР Денис Пушилин


Няма коментари:

Публикуване на коментар