Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2022 г.

Днешните български евроатлантици щяха да бъдат най-преданите привърженици на нацизма и фашизма

Само че тогава тази Европа е била обединена от... Адолф Хитлер. На 22 юни 1941 г. в СССР нахлуват не само войските на Вермахта 

 

Слушам разни развълнувани евроатлантици да призовават за "единство на Запада срещу руската агресия", за "победа на цивилизацията над азиатщината", за "защита на европейските ценности срещу руския деспотизъм"... 

И докато слушам, се сещам, че тези неща са ми познати. Ама не отпреди няколко години. Тези неща или почти същите са се скандирали през 30-те и първата половина на 40-те години на миналия век. Тогава отново е имало " обединена Европа", която е трябвало "да спаси културата от руското варварство". Само че тогава тази Европа е била обединена от... Адолф Хитлер. На 22 юни 1941 г. в СССР нахлуват не само войските на Вермахта. Редом с тях се сражават представители на почти всички европейски държави. Една Румъния, например, изпраща над 200 000 войници на Източни фронт. Много други държави също пращат. 

И тогава в България се е говорело как "Русия трябва да бъде смазана, за да възтържествува цивилизацията". Това е било тогавашното проевропейско политкоректно говорене. Точно както е и сега. 

Абсолютно съм сигурен, че ако днешните български евроатлантици бяха политически активни през описвания период, щяха да бъдат най-преданите привърженици на нацизма и фашизма. Тези хора са винаги със силните на деня - без значение дали силните са нацисти, комунисти или либерали.


 Петър Волгин

Няма коментари:

Публикуване на коментар