Зима

Зима
Пролет

22 март 2022 г.

Морал. Искате ли да поговорим за морал?

Ако не смятате това да е едно от най-низките, уродливи деяния, които сте чували, тогава е хубаво да отидете на психиатър... 

 

Морал. Искате ли да поговорим за морал?

Преди  16 години американски войници нахлуват в къщата на бедно шиитско семейство в Ирак. Убиват майката и бащата на място пред децата им, а след това убиват и 6 годишната им дъщеря. След което групово изнасилват, гаврят и убиват другата дъщеря, 14-годишната Абир.
Когато идват съседите и полицията, американските войници лъжат, че сунитски банди са извършили престъплението.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mahmudiyah_rape_and_killings

Историята щеше да е покрита, ако не е бил друг войник, който е издал извършителите. След последвалите разкрития, един от извършителите се изцепва пред пресата, че не е смятал иракчаните за хора: https://www.dailymail.co.uk/…/I-didnt-think-Iraqis-humans…

Ако не смятате това да е едно от най-низките, уродливи деяния, които сте чували, тогава е хубаво да отидете на психиатър. Лошото е, че е само едно от многото малко разкрити подобни престъпления, които години след това Асандж и уикилийкс постепенно почват да показват на света. Като снимки на американски войници с фашистки знаци в Афганистан (https://www.theguardian.com/…/us-military-marines-nazi-ss…). Изнасилвания, убийства, гаври. Един милион жертви само в Ирак. Саддам отдавна го е нямало.

Тогава не видях да се бойкотират американски спортисти и писатели. Не видях да се канселира Нийл Армстронг, така, както бе направено с Юрий Гагарин. Не видях български издателства да прекратяват издаването на американски писатели. Не видях на вратите на ресторантите да слагат ликове на прасета с американския флаг, така като сега пишат "Добрият руснак е умрелият руснак". Не видях да наказват американски спортисти, писатели и шахматисти, защото са американци. Не видях Фейсбук да разрешава смъртни пожелания срещу американци.  

В Туитър е пълно с клипове как украински банди връзват на пилони и малтретират хора от малцинствата, или от рускоговорящите общности. Свалят им гащите, унижават ги. Пръскат им лицата със зелен спрей, щото били "орки".

И хората, които правят това нещо, искат  да са в ЕС. Говорят за европейски ценности.
-----

И преди да ръсите клевети и обвинения, хубаво е да погледнете какво представлявате. Щото едните ги описват и ги знаем, че са ултимативното зло. А другите какви са? Спасителите на света?  

Егати, ако това са ни добрите.


Дахер Ламот

Няма коментари:

Публикуване на коментар