Зима

Зима
Пролет

10 март 2022 г.

Официалната пропаганда вече изтрива паметта за събитията в Украйна през последните 8 години

Очаквам мемориалната плоча „Алея на ангелите“ в Донбас със стотиците снимки на избити деца от Донбас, да бъде обявена за дело на фотошоп 

 

Официалната пропаганда вече започна да изтрива паметта за събития, случили се в Украйна през последните 8 години. 

„Дневник“ пише: „Как се появи подвеждащата информация, че украинци са убили 13 000 цивилни в Донбас“. Не били цивилни, най-били и цивилни и военни.  А убитите били „и загинали украински и проруски войници“. 

Заглавието общо взето няма нищо общо със съдържанието на статията. В нея преди всичко се повтарят цитати на журналистката Ан-Лор Бонел, която е автор на документалния филм "Донбас", и която разпространява „фалшивите новини“. И сигурно трябва да ни се внуши, че е възмутително думите на тази журналистка за няколко дни да се споделят 26 000 пъти във фейсбук.

Научаваме също така, че Прокуратурата вече нарича „пропутински тролове“ тези, които казват добри думи за Путин. Разбира се, и Наказателният кодекс вече е на въоръжение – чл. 419А. Неговата задача е да те уплаши, че влизаш в затвора от една до пет години ако „омаловажаваш престъпление срещу човечеството“.  

Вече очаквам утре – в други ден мемориалната плоча „Алея на ангелите“ в Донбас със стотиците снимки на избити деца от Донбас да бъде обявена за дело на фотошоп или за плоча на деца, починали от почти естествена смърт, например от морбили.


 Юрий Борисов

Няма коментари:

Публикуване на коментар