Зима

Зима
Пролет

5 март 2022 г.

Навици, които имат само сродните души

В сродната душа можем да видим част от себе си, но в същото време да сме запазили своята идентичност 

 

Мечтаем да срещнем своята сродна душа. Понякога тя може да е нов или стар приятел, роднина или любовен партньор. 

Сродната душа разкрива много за нас. В нея можем да видим част от себе си, но в същото време да сме запазили своята идентичност. Сродните души имат навици, които ги отличават от взаимоотношенията им с другите хора. Кои са те?

Уважават различията на другия, но все пак имат и допирни точки

Погрешно мислим, че сродната душа е другата ни половина. Когато я срещнем, ние разбираме, че сме двама различни индивида, всеки уникален по свой собствен начин. Имаме различни гледни точки по някои въпроси, но вместо да се опитваме да се променим един друг, за да приличаме повече на другия, ние уважаваме тези наши различия. Толерирането на различията и приемането им е от решаващо значение за истинското партньорство. Сродните души имат подобни ценности и черти.

Добра комуникация

Обикновено сродните души общуват добре. Те не изпитват страх или притеснение да обсъждат определени теми, да споделят своето мнение, дори то да е различно. Когато има проблем в отношенията им, знаят как да ги обсъдят по продуктивен начин. Директни са един към друг. Умеят да се изслушват, да чуват какво има да им каже другият.

Те улавят своите емоции


Нещо много характерно за сродните души е, че те познават много добре другия, често харесват или пък не едни и същи неща. В състояние са да уловят емоциите на партньора/приятеля, дори когато не са заедно. Интуитивно успяват да разберат кога партньорът им се чувства потиснат, има нужда от утеха или се нуждае от малко време насаме. Усещането, че другият те разбира, прави връзката между сродните души, без значение от какъв характер е тя дали е любовна или чисто приятелска, наистина различна, дълбока и стойностна.

Говорят за своето бъдеще

Сродните души нямат проблеми с обсъждането на бъдещите си общи планове. Теми като кариерни цели, възможност за общо съжителство, надграждане на връзката. Обсъждане на страховете, които всеки има, компромисите, които се налага да се правят в името на връзката, общ план за трудните ситуации. Знаят, че в каквато и посока да ги отведе животът, те ще бъдат заедно, подкрепящи се един друг.

Чувстват се удобно един с друг

Сродните души нямат проблем да си се покажат с разрошена коса, без грим, с уморен вид, да носят размъкнати дрехи. Те са себе си, когато са с другия и това им се получава някак естествено.

Това е вид комфорт, който липсва в много връзки, когато двама души не са напълно себе си, когато са в компанията на другия. Сродните души не се чувстват принудени да бъдат някой, който не са.

Те са най-добри приятели, които се уважават

Преди всичко друго, сродните души не просто се обичат, а изпитват уважение един към друг и ако става въпрос за интимна връзка, те са нещо повече от романтични партньори. Те са и най-добрите приятели. Приятелството е стабилна основа за една връзка, която може да се развие във времето. Сродните души приятели са заедно в хубави и лоши времена, могат да спорят, дори да не си говорят с дни, но връзката между тях е по-специална от всички останали.




Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар