Зима

Зима
Пролет

4 март 2022 г.

Залогът е голям. Ще лъснат документи как е подготвян плацдарм за нападение над Русия

Практически основните сили на ВСУ са хванати в 2-те блокади на Киев и Югоизток

 

 

Анализ, нюанси и прогноза към 3 Март 21:00 2022 г.

Практически основните сили на ВСУ са хванати в 2-те блокади на Киев и Югоизток. Харков и Мариупол не са взети под контрол, водят се градски боеве, настъпва се бавно. Основен акцент се поставя на методичното настъпление и зачистка на вече овладените територии. За  Одеска област се подготвя настъпление което, вероятно ще обхване цялата линия Одеса-Измаил. Активно работеше флот и авиация днес.

Интересен момент е пробива към Уман. Натам днес вървеше настъпление и паралелно отгоре покрай Киев и Бяла Церков. Прогнозирам, че именно в/около Уман ще се затвори оперативния чувал на цялата операция. Защото това е важен логистичен център и може да се държи контрола между Западна и Южна Украйна, освен това горе-долу съвпада с гео-политическите и демографските интереси на РФ. 

За Одеска област може и да няма десант, а да се влезе по суша, особено ако  са съединени войските в района на Уман. Отделно, че от там се получава оперативен простор към Приднестровието и бърз излаз на Западна Украйна. Този район очаквам утре най-късно да бъде взет и войските съединени.

Забележки:

1. При днешните опити за пробив под Донецк от страна на ДНР е имало жертви, от ВСУ не са пробили чувала, но ДНР е дала около 20-30 човека жертви и 9 пленника, които вероятно са били разстреляни веднага. Тук грешката е на ДНР, че са сложили на предна линия новобранци докато опитната войска е заета с настъпления. Ще вземат мерки.

2. Все още жертвите и от 2-те страни са доста под 10 000 човека. Аз не ги деля, защото за мен това е братоубийствена война, разпалена от атлантиците. Дано да са все така малко. Все пак фронта е над 3000км, операцията наистина е блестяща от военна гледна точка.

3. Бавно върви вземането на градовете, защото масово нацбатите вкарват бойна техника в градовете, разполагат артилерия и танкове дори по средни и високи етажи на жилищните блокове и за да няма жертви сред населението става бавно. Това дори е по-усъвършенствана терористична тактика от тази, която ползват на Близкия Изток. Също нововъведение е миниране и слагане на растяжки (с гранати) по самите улици, паркове и по-ъгли на промишлени зони, т.е места, които могат да се използват за прикритие при пехотно настъпление в града. Гадно е, но е умно измислено.

4. Мародерството вече си става отделен фронт. До степен, която пречи и на самата Украинска войска. Този проблем расте всеки изминал ден. Отделно нац.батите не позволяват мирни граждани да напускат градовете, има много случаи на разстрели и използването им като жив щит. Също и насилствено задържане в квартири. Задържат се и чужденци като им се пречи да напуснат зоната.

5. Изясни се основната причина защо жителите на някои градове не се радват особено на Руските войски. Оказва се че 2014-15 та година, когато армиите на Л/ДНР бяха практически завзели Юг, Русия повярвала на обещанията на Запада, че областите ще получат права и на обещанията на тогавашната власт, спря настъплението им. В резултат и Запада излъга, и властта на Украйна ги излъга, и впоследствие на тези територии са се вършили наказания и зверства към жителите затова, че са съдействали на Л/ДНР. Хората ги е страх да не бъдат изоставени 2-и път или пак да се стигне до някаква уж договорка със Запада и пак да дойде старата власт и да почне с разстрелите, Затова са предпазливи, не бързат да помагат, а и на много места не са простили, че и Руснаци и Л/ДНР са повярвали на Запада за приказките за „демокрация“, „права“ и „мирно съжителство“, вследствие което са били после разстрелвани и тормозени. Трудно можем да не се съгласим с тяхната логика.

6. В момента върви бясна мобилизация на атлантиците, събрали са около 16 000 наемника, които смятат да ги прехвърлят в Украйна. Вместо да събират хуманитарна помощ те неистово искат да пълнят страната с наемници. Путин ги предупреди, че пленници няма да се взимат ако дойдат. Целта на атлантиците е неистово със сетни сили да закрепят Украйна още малко преди колапса за да избухне пълномащабна криза и Русия да затъне. Това обаче няма да се случи, взети са мерки.

7. На днешните преговори е постигнато споразумение за хуманитарни коридори и помощ, дано се спазва и дано мирните жители да успеят да напускат опасните зони. Ясно става, че Украинската власт не я интересуват хората нито помощ за тях, а само помощ чрез оръжия и войска, тази власт е просто неонацистка и зависима. Войната разкри много истини и тепърва ще разкрива. Прогнозата е до 10 дни да свърши всичко.

8. Стана ясно защо атлантиците и Запада реват неистово. По данни на Руското разузнаване, войната ще даде тласък на Русофилски настроени движения в цяла Европа и ще излязат наяве доста документи. Ще се види, че на практика всичките тези години са пращани инструктори да обучават войските и е подготвян плацдарм за нападение над Русия. И нито долар помощ за Евроинтеграция, за хората или за промишлеността. По непотвърдена информация е имало план за мащабно нахлуване в Л/ДНР и впоследствие под опеката на ООН на разполагане на 4-5 дивизии на НАТО в Украйна, който да осигурят оперативен простор за атака към Русия, паралелно с разработване на мръсна атомна или нормална такава в заводите от съветско време. Тази информация не е потвърдена официално. Мисля, че ако падне властта и излязат документите ще стане доста неприятно за доста хора и държави. Затова сегашната власт в Украйна и самата тя трябва да бъдат спасени на всяка цена. Защото всичко ще лъсне за всички и ще стане страшно из цяла Европа като излезе наяве. Залога е голям.

Препоръки и нюанси:

Аз лично  бих препоръчал на Руското командване в градовете под контрол на РФ задължително да вкара свещеници, медицински сестри и учители. Недостига на учители за децата е сериозен. На свещеници е особено сериозен.

Да, хуманитарна помощ от камиона е ок, ама…

Има и друг много важен психологически момент:

Много е важно децата в тези градове и новото поколение да си спомнят не руския войник с танка, а като се заговори за войната 2022-ра година да си спомнят учителя, който го е учил и русата кака, която го е гушкала. Това е от ключово значение за да се запечата този спомен на генетично ниво.

Човекът с  танка трябва да изчезне, Учителя трябва да влезе в подсъзнанието...


 Тодор Ангелов, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар