Зима

Зима
Пролет

4 март 2022 г.

Никита Михалков: Русия нямаше друг избор

"В продължение на 8 години светът спокойно гледаше как безнаказано се убиват невинни граждани за това, че не искат да приемат нацисткия режим." 

 

По темата с Украйна се изказа и известният руски режисьор Никита Михалков. 

По думите на Михалков, цитирани от руски медии, Русия не е имала друг избор, освен да признае Донецката и Луганската народни републики, тъй като Украйна е превишила допустимите норми. 

“Аз мисля, че случилото се бе единственият възможен изход от тази ситуация. Заради предателството на Украйна и нашите западни партньори. В продължение на осем години светът спокойно гледаше как безнаказано се убиват невинни граждани за това, че не искат да приемат нацисткия режим. Нежеланието на целия западен свят да се отнесе с внимание и уважение към нашите опасения не дава възможност една себеуважаваща се страна да продължава да гледа как безнаказаността поражда още повече безнаказаност”, изказа своето мнение режисьорът, цитиран от Woman.bg

По думите му и това е бил начинът Русия да съхрани достойнството си, което години наред се опитват да й отнемат. 

Що се отнася до коментарите на много известни хора в мрежата, които призовават за незабавно прекратяване на военните действия, то Михалков отбеляза, че всички те са мълчали през годините за случващото се в Донбас. 

Режисьорът има намерение да посвети на ситуацията и конфликта филм в близко бъдеще.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар