Зима

Зима
Пролет

10 март 2022 г.

Владимир Путин: Русия изпълнява всичките си задължения за доставка на енергийни ресурси за Европа

"Газотранспортната система на Украйна по нашите договори е на сто процента натоварена. Изненадващо е, но е факт - ние го правим." 

 

"Русия изпълнява всички свои задължения за доставка на енергийни ресурси за Европа и други региони на света."

Това каза руският президент Владимир Путин на среща с членове на правителството, предаде ТАСС.

„Що се отнася до онези държави, които предприемат неприятелски стъпки към нашата страна и икономика, ние добре знаем, че те призовават своите граждани да затегнат коланите си, да се обличат топло и като цяло да посочат санкциите, които налагат срещу нас като причина за влошаването на тяхното положение", заяви още Владимир Путин.

"Всичко изглежда много странно, особено след като изпълняваме всичките си задължения в областта на доставката на енергийни ресурси", подчерта Путин.

Путин припомни, че за това е докладвал и вицепремиерът Александър Новак.

„Напълно всичко, което трябва да доставяме, доставяме на нашите основни потребители както в Европа, така и в други региони на света“, коментира Путин.

Владимир Путин обърна специално внимание на факта, че газопреносната система (ГТС) на Украйна е напълно натоварена по руските договори за доставки на газ за Европа.

"Дори газотранспортната система на Украйна по нашите договори е на сто процента натоварена. Изненадващо е, но е факт - ние го правим", заяви Владимир Путин.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар