Зима

Зима
Пролет

29 март 2022 г.

Николай Патрушев: Светът ще узнае как САЩ са разработвали биологични оръжия в Украйна

Той подчерта, че САЩ са единствената страна в историята, използвала оръжия за масово унищожение от всички видове срещу суверенна държава

 

 

"Русия скоро ще приключи събирането на доказателства за военните цели на биологичните лаборатории на САЩ в Украйна. Цивилизованият свят ще види как САЩ продължават традицията на Третия райх (нацистка Германия, бел. ред.), който провеждаше нечовешки експерименти върху хора."

Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, цитиран от руските медии.

Той каза също, че в Украйна Америка реализира своите планове за разработка на биологични оръжия. 

"В продължение на 20 години те единствени блокират създаването на механизъм за контрол на Конвенцията за забрана на биологичното оръжие и отказват проверка на съответните институции на територията на страната. Светът трябва да обърне сериозно внимание на това", категоричен е Патрушев.

Той подчерта, че САЩ са единствената страна в историята, използвала оръжия за масово унищожение от всички видове (ядрено, химическо и биологично) срещу суверенна държава.

По време на спецоперацията на Русия в Украйна стана известно за лабораториите, които разработват биологични оръжия и са финансирани от САЩ. За разкритията съобщиха от руското министерство на отбраната. Експертите са уверени, че те са работели с патогени на смъртоносни болести. Според публикувани данни в света има общо около 300 биолаборатории, финансирани от Америка

Патрушев обяви още, че ситуацията в Украйна е само едно от трагичните следствия от необмислената и кървава политика на САЩ. По думите му, Америка тласка човечеството към глобална катастрофа.

"Американците в продължение на много години потискаха независими държави в полза на своите геополитически и финансови интереси, стремяха се да подкопаят световния ред, установен след Втората световна война, както и системата на ООН", заяви секретарят на Съвета за сигурност на РФ, цитиран от Epicenter.bg.

Патрушев добави, че Америка се старае да запази хегемонията си и затова е започнала да разпалва войни. Като примери той даде Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия.

"Сега, когато американският външен дълг надхвърли 30 трилиона долара, Америка започна да тласка човечеството към глобална катастрофа", обобщи Патрушев.



Няма коментари:

Публикуване на коментар