Зима

Зима
Пролет

28 март 2022 г.

Омразата е алфата и омегата не днешното медийно европейско пространство

Западът не желае Украйна да се договаря. Западът не желае Мир, колкото и да крещи по мегафоните за мир... 

 

Зеленски бил готов да се обсъжда неутралитет и безядрен статут на Украйна, така както и употребата на руския език в страната му. 

Ако тази готовност беше ясно декларирана и подкрепена от Запада, със сигурност война нямаше да има. Защо трябваше да се даде толкова кръв, за да разбере Западът, че е необходимо да преговаря с Русия и да удовлетвори нейни основни претенции за националната й сигурност? 

Нали беше „свободна“ Украйна да прави каквото си иска? Какво стана, сега не е ли свободна? Или свободата на някой е до там, докъдето започва свободата на Другия? 

Разбира се, това е валидно само ако Западът признае, че съществуват интересите все пак и на друг. 

„Спрете войната!“ - се чете и чува от стотици лозунги по света. И как по-точно да се спре тази война? Западът като продължава да налива страховити оръжия в Украйна? Колкото повече оръжия в Украйна, толкова повече шанс за мир ли? Такава логика е възможна само ако Западът очаква капитулация от Русия. Как трябва да свърши войната според САЩ и сателити - като украинската армия направи парад на Червената армия ли? 

Западът не желае Украйна да се договаря. Западът не желае Русия да се чувства защитена.  Западът не желае Мир, колкото и да крещи по мегафоните за мир. 

Тази съотговорност на Запада е потопена, смачкана, унищожена от лавата на пропагандата. Пропаганда, която не информира и не тласка към размисъл – единственото което прави е  да обработва хората да мразят. 

Омразата е алфата и омегата не днешното медийно европейско пространство. Да мразим! Да мразим Русия! Защо?


Юрий Борисов

Няма коментари:

Публикуване на коментар