Зима

Зима
Пролет

8 март 2022 г.

Георги Марков: Зеленски разбра, че Украйна е прелъстена и изоставена

"Ходът на Зеленски да говори директно с Путин е единствено правилен. Съдбата на украинците зависи само и единствено от руския президент, защото ако войната ескалира от Украйна няма да остане нищо."

 

 

Едва днес Володимир Зеленски заяви, че е разочарован от Запада и не иска страната му да влиза в НАТО. Украинският президент добави, че е готов на лична среща с руския президент и преговори за прекратяване на огъня.

Епицентър.бг потърси бившия конституционен съдия и бивш депутат Георги Марков за коментар на позицията на Зеленски и прогноза за евентуалния изход на войната в Украйна.

Украинският президент е разбрал 4 основни и прости неща:

1. Украйна не е член на НАТО и като такава войната на Украйна с Русия не може да бъде и война срещу НАТО и оттам да дойде и военна помощ от Алианса.

2. Разбрал е, че всички обещания за военна помощ от страна на Запада са всъщност „пунта мара” и са срещу интересите на украинския народ. За какви самолети, по дяволите, говорим да изпраща НАТО от тази или онази страна? Всеки, които е служил войник знае, че тези самолети, дошли било то от Пошла, България или Словакия, няма къде да кацнат, защото всички летища са разрушени от руснаците. А и самолетите няма да могат да стигнат до тях, поради простата причина, че още от първите 24 часа на войната, Русия владее въздушното пространство над Украйна.

3. Със сигурност, Зеленски е разбрал, че на запад няма лидер, който да респектира по някакъв начин Путин.

Байдън не е Тръмп – бърка иранците с украинците, каза, че руските войски са навлезли в Русия, заспа на срещата с премиера на Израел, падна три пъти от 10 стълби.

Шолц въобще не може да се сравнява с Кол и винаги ще бъде в сянката на Меркел, та той като кмет на Хамбург в Санкт Петербург изтърси, че не признава националните култури.

Макрон не може да се оправи с гражданската война във Франция, всеки ден летят глави на свещеници, учители, полицаи, да не говорим. Двадесет генерали и офицери му писаха, че армията трябва да се намеси.

Джонсън нито един път не се е сресал – за ужас на великата Маргарет Тачър.

4. Трите искания, които вчера формулира руският президент Путин, са много ясни и на практика изпълними.

Какъв е проблемът Украйна да признае Крим, който е вече руски и никога няма да стане украински, защото няма кой да го освободи? Какъв е проблемът да признае Донецк и Луганск, които никога повече няма да бъдат украински? И накрая, какъв е проблемът в украинската конституция да се напише, че Украйна ще запази неутралитет и няма да стане член на НАТО? Никакъв!

Очевидно, ходът на Зеленски да говори директно с Путин е единствено правилен. Става дума за съдбата на украинците и той като държавен глава е длъжен да води разговори с този, от когото тази съдба зависи, а тя зависи само и единствено от руския президент, защото ако войната ескалира – от Украйна няма да остане нищо.


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар