Зима

Зима
Пролет

8 март 2022 г.

Обърнаха тв предавания в пропагандни гнезда на ястреби-войнолюбци

Създава се впечатление, че украинците са пред Москва и след броени дни Русия ще се предаде 

 

Уважаеми приятели! 

С най-добри чувства ви уведомявам, че ограничих до минимум участието си в тв предавания по повод войната в Украйна. Заради разбирането ми, че истинският анализатор следва да не взема страна, а да споделя на база опит това, което реално се случва. Т.е. да не участва в информационната война, а да я обяснява аргументирано и точно.

Обърнаха тв предавания в пропагандни гнезда на ястреби-войнолюбци, които обаче не искат да воюват на терен - там се стреля, уверявам ви, бил съм неведнъж по такива места. Ето ви и нагледен пример от български медии, днес 08.03.2022 г. Украинската армия била унищожила 12 000 руски войници, 49 самолета, 80 вертолета (вчера бяха 49), 303 танка, над 1 200 бойни машини, безброй артилерия, ракетни установки, транспорт...

Ами, че те са ги размазали! Създава се впечатление, че украинците са пред Москва и след броени дни Русия ще се предаде.

Но защо тогава вече над 1.5 млн. бежанци напускат страната си? Бягат от близката победа, ли?

Не! От войната бягат. Тя е еднакво страшна и за двете страни. Защото носи смърт и разрушения. Ракетите не различават свой от чужд, дете от възрастен, убиват наред!

Би трябвало тези, които участват съзнателно в пропагандата, да се замислят, че лъжата утре може да си стовари и върху тях и близките им като бомба или ракета.

Именно заради това отказвам да участвам в лъжливи и сълзливи пропагандни предавания, независимо на коя страна!

Категорично!

Вижте само, какво е казал Херодот за войната: "Никой, дори и безумец не би искал война за да има мир. Защото, когато има мир, децата погребват бащите си, а когато има война - бащите погребват децата си."


Славчо Велков, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар