Зима

Зима
Пролет

8 март 2022 г.

Русия пак ще плати сметката. Нашата сметка ще плати!

Именно нашата. Защото в тази война няма да загине един европеец, а само руски и украински хора, за да живеем ние добре... 

 

Ситуацията на фронта е същата, войските следват плътно границите на Новорусия. Дължината на фронта е около 3000 км.

Има 5 основни направления: Мариупол, Донецкия чувал, Киев, Одеса, Николаевск/Вознесенск. Ключово значение за бързо решение на конфликта имат само 2 точки: Мариупол и Киев.

Чувала, макар и да има най-много обкръжена войска вътре – около 50 000 души, не е от значение, защото даже и да тръгнат в контра-настъпление войските на ВСУ/УКР и при най – малък намек за пробив ще бъдат унищожени с РСЗО/ракети. До крак и веднага, заедно с цивилните.

Никой няма да си позволи лукса да допусне 50 000 войска да се пръснат из Украйна и да се укрепят в градовете. Към момента се водят навсякъде боеве, като Харков сериозно е притиснат, Вознесенското направление ще приключи днес/утре, а към Одеса и Киев натиска и обстрелите по покрайнините се увеличават. В Донецкия чувал се върви на пробив по средата, може би ще се разреже на 2 по-малки чувала. За мен лично това не е стратегически важно.

Най-важни за бърз мир са: Киев и Мариупол. Обаче Мариупол е по-важен. Там града е взет в заложник и са се окупирали почти всички нацбати, превземе ли се, морала на войската рязко ще падне и ще загубят най-боеспособните войски, психологическия удар ще е силен.

А превземе ли се и Киев останалите ще се предадат. Но, Мариупол няма да се предаде, без значение ако ще и в цяла Украйна да настъпи Съветска власт. Това го пиша от една седмица и съм абсолютно сигурен.

Трябва да е ясно, че към момента има 3 участника във войната: УКР войски, РУ войски и нацбати съставени от неонацисти. За неонацистите присъдата е смърт. Без преговори и без разговори. Това означава, че те няма да слушат никой и няма да се подчиняват на никой, защото са си осъдени на смърт по дефолт.

Важно е да го разберем за да разберем защо Украинския щаб и държава нямат повече контрол над тях. Утре има примирие от 10:00 мск да се опитат за последно да изведат хората и тогава ще почне щурма.

Иначе в момента държава няма. Криминалитетът е безумен, мародерството също. Няма полиция, няма съдебна система. Отдавна избягаха в чужбина. Хуманитарната катастрофа скоро ще стане страшна.

Има 3 варианта на действие в горната ситуация, при превземане на градове и райони с цивилни:

1. Града се изравнява със земята, влиза войската и дозачиства останалите живи. Добре за войниците, лошо за цивилните. Направо умират всички цивилни.

2. Тръгва се на градски бой с участие на спецназ и мото стрелкова подкрепа. Много жертви за войската, малко за цивилните.

3. Унищожават се най-значимите гнезда на съпротива в града, тръгва се на градски бой и при всяка съпротива се унищожава гнездото с артилерия. Пак доста цивилни жертви, но не колкото 1-ия вариант и малко военни жертви. Аз мисля че ще се избере този вариант.

Всичко ще протича бързо и нападения над АЕЦ и взривяване на реактора в Харков не е изключено, пак казвам нацитата просто няма какво да губят.

Мисля, че Украйна ще бъде разделена на 3 държави, което и съответства най-добре на настроенията на хората: националисти, неутрални и про-руски настроени.

Галичина става Украйна, Малорусия и Новорусия.

И тогава ще се елиминира и заплахата от Полския хъб за наемници.

След примирието утре ще се действа бързо и решително. Руснаците няма да протакат защо времето работи против тях. Ако не успеят с вариант 3 ще минат на вариант 1, но ще бъде бързо. Давам максимално седмица на операцията.

Тези дни Ердоган, Макрон, Израелския, Френския и прочие президенти постоянно звънят и хвърчат нагоре-надолу до Путин, до Зеленски, до Китай и не знам още къде.

Какво означава това?

Нищо не означава.

Не могат да вземат решения в кризисен момент и имат паник атаки. Толкова си могат.

Това е. Кипи безсмислен труд.

Макрон само дето палатка не си опъна пред Кремъл, като Кадафи. Скоро ще бъде зачислен на постоянна столова пак там.

Да, ще има нов ред. Да, Русия ще заеме централно място в него. И тя ще им обясни кой как и какво да прави. Толкоз.

Обаче фърчането ще продължи. Не им обръщайте внимание. Дъщеря ми като се наакаше и тя гледаше виновно и обикаляше. Ще им мине.

Трета световна няма да има, освен ако тези зад Байдън не решат да поставят условия. Ще бъдат изпепелени.

Без алтернатива. Ние също.

Санкциите няма да спрат Русия. Те може и камъни да ядат, но няма да спрат. Когато Руснака тръгне на война, думите „цена“,  „колко ще струва“,  „жертви“... нищо не означават за тях. Само идиот може да си мисли, че ще спре Руска войска с пари или санкции. Няма вариант.

Искам няколко неща да са пределно ясни:

1. Русия никога и при никакви обстоятелства няма да спре тази война докато не денацифицира Украйна. Това е аксиома. Ще се реже до корен.

2. Може всеки да е против Русия, но не може да подкрепя фашисти. Моля да разграничим нещата. Да, мислете каквото искате за Путин, но фашизма трябва да бъде махнат.

3. Ако досега някой някъде е имал морално право да обвинява в нещо Русия, то след разкритията за биолабораториите и че е разработвано биооръжие и щамове, моля всеки да си преосмисли позицията. Световното зло е САЩ, а не Русия. И това са факти, а не пропаганда.

Да, Путин нападна. Да, жертви ще има.

Но нека някой излезе и обясни как да бъде спрян фашизма, как да бъдат спрени разработките за ядрена бомба от режима и САЩ с техните разработки.

Как?

Русия в случая пак ще плати сметката, както я плати през Втората световна. Нашата сметка ще плати.

Именно нашата.

Защото в тази война няма да загине един европеец, а само руски и украински хора, за да живеем ние добре.

Моля, не я плюйте поне. Ако сте против, си мълчете.

Именно нашата.



Тодор Ангелов, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар