Зима

Зима
Пролет

8 март 2022 г.

Конфликтът в Украйна предвещава смъртта на западната хегемония

Хората на Запад не ходят на църква, отхвърлят християнските ценности, изоставят традиционната си идентичност – включително сексуална, влизайки в еднополови бракове 

 

"Конфликтът в Украйна предвещава смъртта на западната хегемония."

Така счита бившият посланик на Индия в Турция М.К. Бхадракумар.

За конфликта в Украйна той посочва, че евроатлантическите страни са в паника, защото центърът на световната сила неумолимо се измества на Изток. Те се опасяват, че докато Източната църква и „Святая Русь” набират сила, християнството като такова на Запад отстъпва. Хората не ходят на църква, отхвърлят християнските ценности, които са залегнали в основата на западната цивилизация, и дори изоставят традиционната си идентичност – включително сексуална, влизайки в еднополови бракове.

Неотдавна Путин остроумно каза, че за християните на Запад е все по-трудно да разграничат „вярата в Бог от вярата в Сатана“.

От своя страна сръбския президент Александър Вучич заяви, че 85% от жителите на страната му винаги ще подкрепят Русия, каквато и да е тя и каквото и да се случи. 

„Това са фактите, пред които съм изправен като президент на страната.“ Което означава, че повечето хора в Сърбия са привърженици на Сръбската православна църква, а източното православно християнство преобладава в по-голямата част от страната. 

Това е според Бхадракумар и причината за унижението в Австралия на емблематичната тенис звезда Новак Джокович – славянски православен християнин от Сърбия.

Украинската криза не може да бъде разбрана, без да се вземат предвид кипящите първични страсти зад отчаяния опит на евроатлантическите страни да атакуват Путин, да отслабят Русия и, ако е възможно, да я разчленят, както направиха с бивша Югославия, друга славянска страна на източното православие.

Западната реторика срещу Путин е езикът на инквизицията, известна с жестокостта на изтезанията си. Западните санкции срещу Русия, от една страна, произтичат от расови предразсъдъци, а от друга, от манихейския страх, че петвековното им световно господство е към своя край. Конфликтът в Украйна предвещава смъртта на западната хегемония, където мечът и Библията стават взаимозаменяеми. 

Това са значими времена в историята на християнството.

Свято-Троицка Сергиева лавра (Троице-Сергиева Лавра) в Сергиев Посад, Московска област – духовният център на Руската православна църква


24may.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар