Зима

Зима
Пролет

2 март 2022 г.

Преориентирайте се, няма избор

Бързо се приспособявайте. Светът остава еднополюсен, казват. Няма място за различно мнение и прокламирана свобода на словото. Ще оцеляваме... 

 

По света се забранява всичко руско. 

Най-вече онова, с което руснаците се гордеят с основание. Например спектаклите на Болшой театър, виртуозните филхармоници, диригенти, спортистите се лишават от участия в де-що има състезания, а на политици и олигарси ще им се наложи да си постоят в Москва. 

Лидерите на Запада ходят с лентички с украинското знаме, организират се протестни митинги и гражданите на западния цивилизационен свят се убеждават в зловредното съществуване на Русия. 

Днес президентът Байдън ще обяви, че  позицията на хегемон №1 на САЩ е потвърдена, доказана и не бива да има съмнение в мощта на Вашингтон. Така си е, мощна е страната, въпреки проблеми и разделение на обществото. Разделение, което там ще се подклажда поне до ноември, но у нас то неминуемо ще доведе до пореден трус в държавата. А с всеки трус страната се срива и възстановяването й става мираж. 

Вижте историята ни. Победа на бойно поле, после национална катастрофа и озлобяване сред българите. Вземаме страна в световен конфликт, като днешния, а после ближем рани десетилетия. Посрещаме с цветя пореден съюзник, а после бленуваме загубени територии. Днес клеймим всеки ден чрез услужливите медии Путинова Русия, а гражданството е толкова разделено, отчаяно, мразещо противната страна, че нищо не може да го обедини, за да се решават проблемите ни. А те никак не са малко и, каквото и да се говори, са на ниво ножът е опрял до кокъла. 

Затова и онази странна коалиция от 4 партии не смее да се пусне, защото никой няма да може да се оправи в такава ситуация. Политика ден за ден. 

Забраняваме, предложение на СЕМ, руските ТВ-та у нас, присъединили сме се към всички зловещи западни санкции към Русия, заклеймяваме националния си празник и унижаваме чрез непонятен мазохизъм народа, провинциално настояваме за премахване на паметника на Съветската армия, а случайно попаднали във властта люде казват, че ще празнуваме 3-ти март, все пак, но без апломб и произнасяне на думата Русия. Онази армия на Русия, в която са воювали и украинци, и румънци, и финландци, чиито държави тогава са били в рамките на Руската империя. 

Тук е мястото да се предложи да приемем латиницата за наша писмена форма, защото и без това по цялата ни страна всички надписи по заведения, магазини, улици и дори обществени сгради са на латиница т.е. на английски, а децата ни учат този език и в училище, и частно, и в специални курсове. Учениците от т.н. английски гимназии дори в метрото си говорят само на английски, а родители дават мило и драго, за да ги вкарат в американския колеж или университет с преподаване на английски. Няма проблем, почвата е уредена.

Да се подкрепи предложение за затваряне на панорамата в Плевен, да се направи на първо време недостъпен паметника на Шипка, а после ще му мислим как да се процедира.  Вижда се, че кариера се прави само, ако си доказал проамериканско поведение и си демонстрирал американофилия. 

Няма и спомен вече за онези времена, когато се правеше кариера с вероподаничество към Москва. Е, хората в зряла възраст помнят, че това са родителите на тези, които днес са най-изявените атлантици, но и това е типично за времето, в което живеем. 

Така че бързо се приспособявайте. Светът остава еднополюсен, казват. Няма място за различно мнение и прокламирана свобода на словото. Ще оцеляваме.

Преориентирайте се, няма избор.


 Зорница Илиева

Няма коментари:

Публикуване на коментар