Зима

Зима
Пролет

31 март 2022 г.

Седем правила на щастливия човек

Щастливият човек е освободен от завист, негативизъм и злоба. Той е напълно удовлетворен от това, което има и дори от това, което няма...

 

 

Щастието е нещо абсолютно относително и докато едни хора го откриват в материалните придобивки, за други то е душевна хармония, любов и пътуване. 

Щастливият човек е освободен от завист, негативизъм и злоба. Той е напълно удовлетворен от това, което има и дори от това, което няма. 

Ще разгледаме някои правила, които са сигурна рецепта за дълготрайно щастие и душевен мир.

1. Щастливият човек винаги е доволен от това, което притежава, никога не ламти за материални придобивки – За щастливия човек на първо място стоят здравето, любовта и избора за самоусъвършенстване и духовно удовлетворение, чрез опознаване на нови традиции и места. За щастливия човек не са от особена важност натрупването на материални придобивки, за него са по-важни човешките чувства, любовта и избора да преживее нещо ново и различно. Той е напълно удовлетворен от това, което има защото му е достатъчно, за да бъде щастлив и в пълна хармония със самия себе си и околния свят.

2. Щастливият човек е напълно отдаден на хората, които обича – Любовта е съвършенството, хармонията и топлотата, която зарежда човек. Тя е чувство на отдаденост, пълнота и величие - чувство, което човек трябва да изпита задължително в своя кратък живот, с който разполага. Щастливият човек се стреми винаги да подхожда с любов и разбирателство към останалите хора, без значение как те са настроени към него.

3. Щастливият човек не таи злоба, той се радва, когато види, че някой е удовлетворен и щастлив от своя собствен живот – Той определено се стреми да бъде господар единствено на собствения си живот и не се затормозява излишно, да проучва и променя съдбата на другите. Щастливият човек се стреми да стои далече от интриги, злоба и завист, защото знае, че чрез тях ще съсипе своя вътрешен мир и ще навлезе в една безкрайна негативна дупка, от която е трудно после човек да се измъкне.

4. Щастливият човек е заобиколен от оптимистично настроени хора и в неговия живот няма място за негативизъм и злоба – Щастливият човек винаги се обгражда от хора, които са пречистени от негативизъм, злоба и проблеми. Хора, които знаят, как да живеят без да натрупват негативно напрежение в себе си и следователно да го предават и на другите. Когато човек е заобиколен от позитивни и щастливи хора, той е удовлетворен и свободен да изразява своите чувства и емоции.

5. Щастливият човек се наслаждава на природата, обича всяко едно творение и създание на Света – Щастливите хора знаят как да се насладят на всяко едно живо същество и гледка, и чрез тях да почерпят вътрешно удовлетворение. Щастливият човек обича да се грижи за природата, защото е наясно, че единствено чрез нея, може да получи този вътрешен мир и хармония, които търсят всички останали.  

6. Щастливият човек се стреми да обогатява своя мироглед, като постоянно опознава нови територии – Той обича да пътува и влага средства за създаване на вечни спомени от приятни и запомнящи се изживявания. Той се чувства свободен, когато има възможността да опознава нови места, култури и хора. Широко отворен е за всичко, което е по различно от натовареното и еднообразно ежедневие и точно поради тази причина се стреми във всеки удобен случай да се откъсне от заобикалящата го рутина.

7. Щастливият човек е в пълна хармония със себе си и със своите чувства – Той знае как  да обича и поставя любовта над всичко останало, защото е наясно, че именно тя управлява щастието и пълната хармония към които се стреми той. 


 

 

Highviewart.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар