Зима

Зима
Пролет

1 април 2022 г.

На нормалните хора им се повдига от този елит

Днес за да имаш успешна кариера в мейнстрийм телевизиите, трябва да правиш всичко друго, освен да мислиш. Превърнеш ли се в жълто-син папагал, успехът ти е гарантиран. Това важи също така и за политици и за "интелектуалци"... 

 

За повечето представители на българския елит - политически, интерпретационен, медиен - важат следните характеристики: пълна липса на собствени идеи, тотално подчинение на указанията на моментния геополитически Голям брат, панически страх да не би да изрекат нещо, което няма да се хареса Там. 

Най-ясно всички тези черти се виждат в големите български телевизии. По отношение на политическите сюжети БНТ, Би Ти Ви, Нова в момента са средище на безсмислие, бездарие и страх. Имам усещането, че работещите там и, разбира се, шефовете им са се превърнали в подплашени зайци, които умират от притеснение да не би в ефир да излезе дори и минимална част от истината за ставащото в света. 

А в света става следното - Русия, Китай, а и други държави отправят все по-сериозни предизвикателства към влиянието на доскорошния американски хегемон. Доскорошният еднополюсен свят се заменя от многополюсен. Но това няма да го видите в големите бг телевизии. Телевизионните безмозъчници изповядват само две убоги концепции -  русофобството и "славаукраинството". Даже се чудя как не са украсили фасадите на сградите си с портрети на Степан Бандера. Те вероятно и Гьобелс биха си сложили, ама не е удобно. В момента не е удобно. Нищо чудно, в скоро време да стане дори задължително. 

Днес за да имаш успешна кариера в мейнстрийм телевизиите, трябва да правиш всичко друго, освен да мислиш. Превърнеш ли се в жълто-син папагал, успехът ти е гарантиран. Това важи също така и за политици и за "интелектуалци". Убедени са, че колкото повече либерални евроатлантически глупотевини повтарят, толкова  повече се увеличават шансовете им кукловодите да ги потупат по рамото. И да пуснат във вечно зиналите им папагалски усти по някой сребърник. 

На нормалните хора със сигурност им се повдига от този елит. С пълно право.


 Петър Волгин

Няма коментари:

Публикуване на коментар