Зима

Зима
Пролет

2 април 2022 г.

Мария Захарова: Европейските страни самостоятелно ще отговарят за изгонените дипломати

"Сигурно, някой се чувства неловко от участието в този режисиран от американците спектакъл, а някой наопаки се стреми да заслужи похвала." 

 

Посолството на Русия у нас публикува във Фейсбук изявление на говорителката на МВнР в Русия.

Мария Захарова видя сценарий на САЩ при изгонването на руски дипломати. Тя предупреди, че държавите ще "отговарят самостоятелно за действията си".

"Публикуваното от говорителя на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс съобщение до медиите, в което той откровено злорадства във връзка с изгонване на руски дипломати от редица европейски страни, добре отразява реалния характер на отношенията на САЩ със сателитите им.

Сигурно, някой се чувства неловко от участието в този режисиран от американците спектакъл, а някой наопаки се стреми да заслужи похвала. Ще им се наложи обаче да отговарят самостоятелно за действията си, при това двустранните отношения с Русия ще бъдат пренесени в жертва, а посолствата на тези страни в Москва ще попаднат под нашите неизбежни реципрочни мерки", казва Захарова, цитирана от Epicenter.bg.

"Всичко случващото се, разбира се, не е нещо ново. Вашингтон не се съобразява нито със съюзници, нито с онези, които по тази или онази причина се оказват под американско влияние, иска покорност и отказ от претенции на самостоятелност и суверенитет. В това е същината на прословутата "западна солидарност", когато водещият лесно жертва последователите си, използвайки ги като пионки в геополитическата игра", допълни Мария Захарова.





Няма коментари:

Публикуване на коментар