Зима

Зима
Пролет

10 април 2022 г.

Патриарх Кирил: Нека Господ ни помогне да се сплотим по време на трудните времена за нашето Отечество

"Нека властите да бъдат изпълнени с отговорност пред своя народ, със смирение и готовност да му служат, дори ако това им струва живота." 

 

Руският патриарх Кирил призова руснаците да се сплотят около властта в Кремъл на фона на продължаващата военна инвазия на Русия в Украйна, предаде Ройтерс.

Патриарх Кирил и по-рано е правил изказвания, защитаващи действията на Русия в Украйна. Той вижда в руската специална военна операция защитен вал срещу западната либерална култура, която смята за упадъчна.

"Нека Господ ни помогне да се сплотим по време на трудните времена за нашето Отечество, включително около властите", каза 75-годишният предстоятел на РПЦ на църковна служба в Москва.

"Нека властите да бъдат изпълнени с отговорност пред своя народ, със смирение и готовност да му служат, дори ако това им струва живота", допълни руският патриарх, който е близък съюзник на президента Владимир Путин.

Патриарх Кирил заяви, че щом населението се обедини около властите, "ще има истинска солидарност и способност да се отблъснат както външните, така и вътрешните врагове".


Няма коментари:

Публикуване на коментар