Зима

Зима
Пролет

11 април 2022 г.

Георги Марков: Всеки опит за натиск от Европа води до вдигане на резултата на Виктор Орбан

"Унгария е една много сигурна за живеене държава, тук няма миграция. Орбан е успешна нелиберална демокрация." 

 

"Всеки опит за натиск от Европа води до вдигане на резултата на Орбан. Унгарците са непокорни. Унгария няма да спре доставките на газ от Русия."

Това каза по БНТ бившият конституционен съдия Георги Марков.

Виктор Орбан спечели изборите в Унгария с внушителна преднина пред цялата обединена в едно опозиция и каза, че ще плаща газа в рубли. Победата му дойде и въпреки дългогодишните критики на Европейския съюз, отнасящи се до разпределянето на обществени поръчки в Унгария, конфликти на интереси, имиграционната политика, независимостта на съдебната власт и ограниченията върху свободата на медиите.

Затова веднага след победата Европейската комисия задейства процедурата по спиране на евросредствата за страната. Това обаче не попречи на Орбан да пожелае да бъде медиатор в разговорите на Москва с членовете на Минската група – Германия, Франция и Украйна.

"За първи път в годините на прехода една партия успя да мине 3 милиона избиратели. Унгария е една много сигурна за живеене държава, тук няма миграция. Орбан е успешна нелиберална демокрация", коментира Георги Марков.

По думите му голямата изненада на изборите във Франция е Земур.

"Льо Пен вероятно ще опонира на Макрон, ще има малка разлика между двамата, ще има интересен балотаж. Руска намеса при изборите в Унгария и Франция е абсурдна и изключена", каза още Георги Марков.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар