Зима

Зима
Пролет

11 април 2022 г.

Глобалният елит не може да загуби Франция

Тя трябва да остане в прегръдките на наднационалната олигархия. Ето затова Макрон ще спечели 

 

Абсолютно нереалистични бяха, а и продължават да бъдат надеждите, че алтернативен кандидат - бил той Жан Люк Меланшон или Марин Льо Пен - може да спечели френските президентски избори. 

Глобалните финансово-политически елити никога не биха допуснали подобен сюрприз. Кандидатът на наднационалния либерален мейнстрийм е Макрон. И затова ще спечели. С цената на всичко. 

Той е идеалното въплъщение на този модел. Банкер, богаташ, министър, накрая и президент стана. Дисциплинирано изпълнява всичко, което му бъде възложено от властовите фигури на "дълбоката държава". А, да не забравяме и леко алтернативния личен живот. Съвсем леко, разбира се. Само мъничко отклонение от традиционния семеен модел. Само дотолкова, че да изглежда  различен в рамките на допустимото. 

Макрон, за разлика от Меланшон и Льо Пен, никога няма да се заинтересува от проблемите на обикновените граждани. Той се вълнува единствено от това как да задоволи желанията на елита. 

Глобалният елит може да си позволи да загуби Унгария, където Орбан за пореден път разби на пух и прах либералните си противници. Само че глобалният елит не може да загуби Франция, една от най-важните държави в света. Тя трябва да остане в прегръдките на наднационалната олигархия. Ето затова Макрон ще спечели.


 Петър Волгин

Няма коментари:

Публикуване на коментар